Buletin de presă, 12 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Încă un șofer identificat sub influența substanțelor interzise la volan

La data de 11.04.2023, ora 00.18, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
I s-a solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul acestei testări fiind negativ. În continuare, acestuia i s-a solicitat să urmeze autospeciala de poliție până la sediul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, unde acesta a fost testat cu aparatul DrugTest Drager 5000, rezultând faptul că acesta prezenta în organism substanța psihoactivă Methamphetamine.
Șoferul a fost condus la unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 11.04.2023, ora 16.00, un tânăr de 19 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe șoseaua de centură a municipiului Suceava, având direcția de deplasare dinspre D.N. 2 (loc. Pătrăuţi) către D.N. 17 (loc. Şcheia).
La un moment dat șoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu parametul metalic care delimitează partea carosabilă, fiind ulterior proiectat în afara carosabilului.
În urma impactului, au rezultat decesul conducătorului auto şi vătămarea corporală a celor 4 pasageri, toți cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.


La 11.04.2023, ora 19.35, o femeie de 30 ani, din mun. Vatra Dornei, a condus autoturismul pe strada Bârnărel din municipiul Vatra Dornei și a surprins și accidentat pe un bărbat de 64 ani, din mun. Vatra Dornei, care se deplasa în calitate de pieton, pe lângă bicicletă, pe marginea părții carosabile.
După producerea accidentului rutier, conducătoarea auto de 30 de ani a părăsit locul faptei, fiind identificată de polițiști după aproximativ 10 minute la o distanță de 300 de metri, aflându-se la volanul autoturismului.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat rănirea pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,72 mg/L alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului rezultatul a fost negativ. Femeia a fost condusă la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere sub influența alcoolului” și „părăsirea locului accidentului”.
Mai nouă Mai veche