Buletin de presă, 13 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 12.04.2023, ora 20:57, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că la locuința sa are loc un scandal.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia locuiește împreună cu fiul ei major, și în jurul orei 20:30 între cei doi s-a iscat un conflict.
Între cei doi a avut loc un schimb de replici, moment în care fiul a spart două farfurii după care s-a încuiat într-o cameră a locuinței. Femeia sesizează și faptul că fiul său o amenință deseori cu acte de violență și îi este frică să locuiască împreună cu acesta.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a reieșit faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei, aceasta solicitând emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu începând cu data de 12.04.2023, valabil 5 zile.
Bărbatul a fost evacuat și a părăsit locuința mamei sale.
În cauză urmează a se efectua verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,amenințare”, faptă prev. şi ped. de art. 206, alin.1 din Codul Penal și distrugere”, faptă prev. de art. 253 alin. (1) din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 12.04.2023, în jurul orelor 13:45, un bărbat de 69 ani, din com. Șcheia, jud. Suceava, a condus autoturismul pe str. Humorului, în interiorul loc. Șcheia, jud. Suceava și a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 50 ani, din mun. Suceava. În urma impactului autoturismul condus de către bărbatul de 50 de ani a fost proiectat în coliziune cu alt autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 ani, din com. Mitocu Dragomirnei.
În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 50 ani.
Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, 3 din C. pen.
Mai nouă Mai veche