Buletin de presă, 26 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei aplicate de polițiști

În ziua de 25.04.2023, între orele 09.00 – 13.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea nr. 82/1991 rep., OUG 54/2020, precum şi a altor acte normative în vigoare, pe raza orașului Gura Humorului și a comunelor limitrofe, ocazie cu care au fost verificate 9 societăți comerciale și aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat suma de 898 de lei și 1.340 de țigarete de proveniență extracomunitară.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.04.2023, în jurul orelor 12.10, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Șcheia, un bărbat a surprins și accidentat o femeie de 25 de ani din localitatea Mihoveni, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis
Din impact a rezultat rănirea femeii de 25 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

În ziua de 25.04.2023, orele 18:51 Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în timp ce conducea tractorul pe raza localității, un localnic a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în fața unui imobil, apoi cu gardul aceluiași imobil.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că vehiculul condus de bărbatul din orașul Dolhasca nu era înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.04.2023, în jurul orei 01:05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Dimitrie Cantemir din localitate, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.04.2023, în jurul orei 04:15, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Pinului din localitate, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche