Consumul de bere Bermas a scăzut anul trecut cu 9%

Compania BERMAS Suceava (simbol bursier BRM) a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 30,1 milioane de lei, în creştere cu aproape 5% faţă de anul precedent, arată ultimul raport anual al companiei de pe site-ul BVB. Cu toate acestea, vânzările în volum ale producătorului s-au diminuat cu 9% în 2022.

„Scăderea volumului de vânzări s-a datorat în principal diminuării consumului de bere faţă de anul precedent datorită inflaţiei, scumpirea înglobând parţial creşterea preţurilor la energie, gaze, materii prime, combustibil de la producători până la punctele de desfacere, deşi SC BERMAS SA nu a reuşit să majoreze prea mult preţurile pentru a-şi menţine clienţii“, se arată în raportul citat de Ziarul Financiar. Astfel, compania a crescut preţurile cu 11% faţă de anul precedent. În raport se arată că în 2022 preţul materiilor prime a înregistrat o creştere de 80%.

Profitul net al companiei a fost de 1,46 milioane de lei în 2022, în scădere cu 12% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte materialele principale necesare în procesul tehnologic de fabricare şi îmbuteliere bere (etichete, sticle, navete, capse, kiselgur), acestea se achiziţionează de la furnizorii de profil din ţară sau din import, conform raportului citat.
Mai nouă Mai veche