Lansare de carte la Biblioteca Bucovinei: „Mă voi bucura, chiar și de dincolo…”, de Emil Satco

În Anul Centenarului său, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava îl omagiază pe cărturarul și enciclopedistul Emil Satco.

Cartea „Mă voi bucura, chiar și de dincolo...” realizată postum de Alis Niculică, este un modest omagiu pe care îl aducem celui mai prolific slujitor al instituției noastre, Emil Satco, scriitor, publicist, autor de dicționare și cataloage de bibliotecă, fondator de secții în cadrul instituției, precum și al periodicului de specialitate „Scriptum”. Această lucrare înmănunchează o bună parte dintre articolele risipite prin gazete și reviste – adevărate pagini de istorie a literaturii, muzicii și artelor plastice din Bucovina –, o serie de cronici literare și note de lectură, alături de cele două romane autobiografice neterminate și de două jurnale inedite ținute în anul 1980, pe perioada celor două internări în Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iași, precum și câteva însemnări zilnice din octombrie 1995. Toate acestea, pentru a contura personalitatea autorului Enciclopediei Bucovinei, un om înzestrat de Dumnezeu cu forță și har creator, care a iubit tot ceea ce a făcut și pe toți cei despre care a scris, care a prețuit valoarea, frumosul și adevărul.

Evenimentul de lansare a volumului „Mă voi bucura, chiar și de dincolo…” de Emil Satco va avea loc la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, joi, 6 aprilie 2023, de la ora 11.00, despre autor și carte urmând să vorbească prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, dr. Alexandru Toma și dr. Constantin Hrehor; moderator: dr. Alexandru Ovidiu Vintilă, scriitor și președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni.

Evenimentul este organizat, sub egida Consiliului Județean Suceava, de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni.
Mai nouă Mai veche