Patru persoane rănite într-un accident rutier, la Gura Humorului

Luni, 17 aprilie 2023, în jurul orelor 13:40, Ioan C., de 20 de ani, din Păltinoasa, în timp ce conducea autoturismul Audi pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, în apropierea pasajului CFR „Bogdăneasa”, având direcţia de deplasare către Gura Humorului, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil umed, intrând în coliziune violentă faţă-spate cu autoturismul Volkswagen Golf condus regulamentar de către Vasile M., de 53 de ani, din comuna Paleu, județul Bihor, care a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul Volkswagen Golf condus regulamentar de an G., de 27 de ani, din Berchişeşti, județul Suceava, care circula din sens opus, fiind proiectat, la rândul său, în şanţul din beton din partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a patru persoane:
  • Dan G., conducătorul autoturismului Volkswagen Golf, care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare, unde în urma acordării îngrijirilor medicale i s-a stabilit diagnosticul „traumatism ușor toraco-abdominal”.
  • Vasile M., conducătorul autoturismului Volkswagen Golf, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „contuzie toracică”.
  • Narciza M., pasager pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului Volkswgen Golf, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „observaţie fracturi costale”.
  • Oana B., pasager pe scaunul din dreapta spate al autoturismului Volkswagen Golf, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral ușor, traumatism toracic”.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile, fiind conduşi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul autorismului Audi care nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de autovehicul care circula în faţa sa.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche