A încercat să treacă beat la volanul unui Land Rover prin Vama Siret, dar a fost „mirosit” de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul PTF Siret au depistat la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din România, un cetățean român care emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, însă la spital a refuzat recoltarea de probe biologice.

Vineri, 19 mai 2023, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Acesta conducea un autoturism Land Rover, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au sesizat faptul că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat ajutorul unui echipaj din cadrul Poliției Orașului Siret.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,76 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat, cetățeanul în cauză fiind transportat la Spitalul Orășenesc Siret pentru a i se recolta probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.
Mai nouă Mai veche