Bermas a scumpit cu 11% sortimentele de bere produse și înregistrează în acest an o scădere a volumului vânzărilor în fizic cu 4%

Producătorul de bere BERMAS din Suceava (simbol bursier BRM) a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi periodă a anui precedent, arată calculele ZF pe baza datelor din ultimul raport de pe bursă al producătorului.

În anul 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 30,1 mi­lioane de lei, în creştere cu aproape 5% faţă de anul precedent. 

„În cursul anului 2023, volumul vânzărilor în fizic a înregistrat o scădere de circa 4% faţă anul precedent. Scăderea volumului de vânzări s-a datorat în principal diminuării consumului de bere faţă de anul precedent din cauza inflaţiei, scumpirea înglobând parţial creşterea preţurilor la energie, gaze, materii prime, combustibil de la producători până la punctele de desfacere, deşi SC BERMAS SA nu a reuşit să majoreze prea mult preţurile pentru a-şi menţine clienţii. În acest sens, creşterea preţurilor la sortimentele de bere livrate a înregistrat un nivel de doar 11% faţă de anul precedent“, se arată în raportul citat de zf.ro.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.