Buletin de presă, 10 mai 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 09.05.2023, orele 17.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,25 m.c. lemn foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 767 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 10.05.2023, orele 03.30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi care, transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 2 mc material lemnos, cherestea de esență rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că bărbatul din comuna Frătăuții Noi, transporta cantitatea de 5,26 m.c. lemn foc de esență fag, cu 3,26 mc în plus față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 3.015,5 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 09.05.2023, în jurul orelor 08:00, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2 E din comuna Marginea, un localnic de 25 de ani a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de o localnică de 40 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 09.05.2023, ora 08:00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în timpul unei manevre de mers cu spatele, un bărbat de 65 de ani din comuna Todirești a intrat în coliziune cu autoturismul condus în aceeași direcție de mers de o localnică de 29 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea femeii de 29 de ani, care s-a prezentat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche