Buletin de presă, 17 mai 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni în valoare de peste 60.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pe linie economică

La data de 16.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Sănitar Veterinară și Siguranță Alimentară Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul comerțului cu legume și fructe în Piața Engros Burdujeni (inclusiv piețele private).
Acţiunea a vizat verificarea legalității agenților economici/ producătorilor agricoli care desfășoară activități de comercializare legume și fructe, însă nu respectă prevederile legale aplicabile, inclusiv din perspectiva înregistrării în evidențele financiar-contabile a cantităților de mărfuri aprovizionate sau vândute.
Au fost verificate 25 de entități economice (societăți comerciale, întreprinderi individuale) și persoane fizice deținătoare de atestate de producători.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67.800 lei.
Din cele 28 sancțiuni contravenționale, 18 sancțiuni au fost aplicate de polițiștii S.I.C.E., 7 sancțiuni au fost consatate și aplicate de lucrătorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, 1 de către Direcția Sănitar Veterinară și Siguranță Alimentară Suceava și 2 sancțiuni au fost consatate și aplicate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.


Material lemnos indisponibilizat de polițiști

La data de 16.05.2023, ora 15.18, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, au oprit pe DJ175 pe raza com. Pojorâta, o autoutilitară ce transporta material lemnos tip buștean.
S-a procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos încărcat pe autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, în aplicația SUMAL, stabilindu-se că există avizul pentru un volum de 7,0181 mc cu un număr de 52 piese.
Datorită faptului că există suspiciuni cu privire la proveniența și cantitatea materialului lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova din cadrul OS Pojorâta, unde s-a procedat la indisponibilizarea ei pe o durată de 72 de ore, în vederea clarificării aspectelor constatate.
Mai nouă Mai veche