Buletin de presă, 24 mai 2023 - IPJ Suceava

Cherestea în valoare de aproape 5.000 lei confiscată de către polițiștii din Marginea

La data de 23.05.2023, în jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, județul Suceava, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Marginea, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cherestea specia rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.
Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 23.05.2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 9,57 m.c. cherestea specia rășinoase, din care 7,44 mc brad și 2,13 mc molid.
Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 3 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 9,57 mc lemn cherestea specia rășinoase în valoare de 4.880 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
De asemenea, întrucât lungimea încărcăturii de materiale lemnoase depășea dimensiunea autoutilitarei, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 101 alin. (1) pct. 13 din OUG 195/2002.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 23.05.2023, în jurul orei 21:20, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat și-a lovit soția.
Având în vedere cele sesizate și cu ocazia deplasării de urgență la fața locului, a fost identificată femeia care a relatat verbal faptul că, în timp ce se afla la locuința de domiciliu din mun. Rădăuți, în jurul orei 21:00, a venit din oraș soțul său, care se afla în stare vădită de ebrietate și pe fondul geloziei a izbucnit un conflict, care a degenerat într-o faptă de lovire.
Femeia a solicitat intervenția unui echipaj ambulanțier cu ajutorul căruia a fost condusă la Spitalul mun. Rădăuți pentru a îi fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.
Având în vedere cele sesizate și cele declarate de către femeie, s-a procedat la întocmirea Formularului de Evaluare a Riscului, din care reiese faptul că există risc iminent pentru sănătatea și integritatea corporală a victimei, care solicită eliberarea unui ordin de protecție provizoriu.
S-a emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, împotriva agresorului, care a fost evacuat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de violenţă în familie, faptă prev. şi ped de art. 199 alin.1 rap la art.193 alin.1 din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 23.05.2023, ora 21.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Vicovu de Jos, au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase conducătorului unei motociclete, fără număr de înmatriculare, ce se deplasa pe drumul național 2H.
Conducătorul motocicletei a respectat semnalele luminoase și sonore și a oprit vehiculul pe partea dreaptă a părții carosabile fiind identificat ca fiind în persoana unui bărbat din orașul Vicovu de Sus, județul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta este neînmatriculată.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest din doatarea Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, rezultatul fiind de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat,, și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. și ped. de art. 334, alin. (1) și art. 335, alin. (1) din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 23.05.2023, ora 12.25, o femeie de 36 de ani, din com. Satu Mare, jud. Suceava a condus autoturismul pe aleea dintre blocuri de pe str. Stadionului, din mun. Rădăuți, iar când a ajuns pe str. Calea Bucovinei, a pătruns pe trotuar unde l-a acroșat ușor pe un bărbat de 55 ani, din com. Volovăț, care se deplasa în calitate de pieton.
În urma impactului pietonul a acuzat dureri motiv pentru care a apelat SNAU 112 solicitând intervenția ambulanței la fața locului, pietonul fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au acordat îngrijiri medicale – ranit ușor.
Atât conducătoarea auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal conform art. 196 alin.2 raportat la art. 194 alin.1 lit. B din Codul Penal.


La data de 23.05.2023, ora 16.55, un tânăr de 20 ani, din com. Siminicea, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, din direcția Adâncata – Suceava, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane aflate în autoturism, respectiv pasagerul dreapta față și un pasager de pe bancheta din spate care au suferit leziuni ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche