Buletin de presă, 25 mai 2023 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru furt de auto și infracțiuni la regimul rutier

La data de 24.05.2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au dispus măsura reținerii față de un bărbat de 32 ani, cu domiciliul com. Șerbăuți jud. Suceava, într-un dosar penal privind sesizarea unui furt de auto din 18.05.2023 în dauna unei persoane vătămate din orașul Siret.
Având în vedere probatoriul administrat în cauză, prin ordonanță s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de un bărbat de 32 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de ,,Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, faptă prev. de art. 337 Cod penal, ,,Furtul în scop de folosință”, faptă prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 230 alin. 1 Cod penal și ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. de art. 335 alin 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.
Astfel s-a stabilit că la data de 17.05.2023, între orele 22.30 – 22.40, suspectul a condus tractorul pe DJ 209 D din com. Calafindești, în direcția Suceava către orașul Siret, a pierdut controlul utilajului agricol și s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta a drumului unde a fost identificat, având piciorul drept imobilizat între cabina tractorului și șanț. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.
De asemenea, ulterior, în noaptea de 17/18.05.2023, ora 03.30, a sustras autoturismul aparținând unui bărbat din orașul Siret, cu scopul de a se deplasa la domiciliul său din comuna Șerbăuți, jud. Suceava și de a tracta utilajul agricol care se afla răsturnat într-un șanțul de pe DJ 209 D, la ieșirea din localitatea Șerbăuți.
După sustragerea autoturismului, suspectul a condus fără drept autoturismul pe drumurile publice, respectiv pe DJ 209 D, pe traseul Siret - Negostina – Bălcăuți - Botoșenița Mare – Calafindești - Șerbăuți pe o distanță de aproximativ 10 – 12 km, până la domiciliu.
La 24.05.2023, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind escortat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru măsuri procedurale.
Cercetările vor fi continuate și finalizate de către polițiștii din cadrul Formațiunii Investigații Criminale Siret.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 24.05.2023, ora 20.24, polițiștii SPR 7 Malini au fost sesizaţi cu privire la faptul ca o mașină a intrat într-un parapet.
Cu ocazia deplasării la fața locului a patrulei de serviciu din cadrul SPR 7 Malini, s-a constatat că la data de 24.05.2023, în jurul orei 20.20, un bărbat de 28 ani a condus auto pe DJ. 209B, din directia Valeni spre centrul satului Malini, iar intr-o curba la stanga a pierdut controlul volanului si a intrat in coliziune cu un parapet metalic de pe marginea partii carosabile, rezultând doar pagube materiale, fără victime omenești.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultand o valoare de 1:00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Falticeni pentru recoltarea de probe biolegice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe, faptă prev și ped de art 336 alin. 1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche