Concert Extraordinar In memoriam Ciprian Porumbescu, la Casa de Cultură din Suceava

Evenimentul extraordinar organizat de Corala „Ciprian Porumbescu” și Asociația „Sing Bucovina” din Suceava va fi cu siguranță o ocazie deosebită de a sărbători și împărtăși talentul și pasiunea corală cu publicul local. Participarea la World Choir Games în Coreea de Sud este, de asemenea, o realizare remarcabilă și o onoare pentru cor deoarece sucevenii vor fi din nou ambasadorii culturali ai României la cel mai înalt nivel.

Artiști de seamă și colaboratori ai unor instituții de renume precum Opera Națională din București și Iași, Filarmonica „George Enescu” sau Teatrul Bulandra din capitală sunt invitații coriștilor suceveni și vor prezenta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor lucrări muzicale, care propun să aducă un omagiu vieții și creației lui Ciprian Porumbescu, precum și a altor compozitori români de seamă.

Aceștia au acceptat invitația de a susține performanța în muzica corală. Spectacolul se concentrează pe valorile naționale și pe importanța acestora. Totodată, este o ocazie specială pentru Corala „Ciprian Porumbescu” de a-și împărtăși pasiunea pentru muzică și de a promova patrimoniul cultural al Bucovinei.

În cadrul Concertului Extraordinar vor performa artiștii Ana Cebotari, Andrei Lazăr, Nicoleta Maier, Victor Zaharia, Valentina Tablan-Popescu și Alexandrina Stan, acompaniați la pian de Adina Florentina Alupei, Maestru Corepetitor al Operei Naționale Române Iași. Conducerea artistică aparține părintelui Lucian Tablan-Popescu, iar dirijor va fi Alexandru Semeniuc. Managerul coralei și producătorul concertului este suceveanul Ionuț-Vichentie Ilisoi.

Corala „Ciprian Porumbescu” are membri și colaboratori din șapte județe, precum și din Republica Moldova. Printre aceștia se numără artiști angajați sau colaboratori ai unor instituții prestigioase de muzică, cum ar fi Opera Română din Iași, Filarmonica „Moldova” Iași și Filarmonica de Stat Oradea.

Corul care duce mai departe numele compozitorului va concura pentru România, în luna iulie, la World Choir Games („Jocurile Corale Mondiale”) cu peste 300 de coruri din întreaga lume. Competiția are loc la Gangneung, în Coreea de Sud. Aceasta este cea mai mare competiție de muzică corală de pe glob, ce are la bază ideea Jocurilor Olimpice și este organizată de Interkultur, cea mai performantă și recunoscută entitate organizațională în domeniu.

Fondurile strânse în urma acestui concert vor ajuta la acoperirea costurilor logistice necesare deplasării celor 28 de coriști selectați.

Concertul caritabil de strângere de fonduri are loc în 5 iunie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și va fi prezentat de bine-cunoscuta actriță Daniela Nane.

Prezența publicului, implicarea comunității și sprijinul oamenilor de încredere sunt fundamentale pentru susținerea performanței muzicale academice și pentru construirea viitorului cultural al copiilor noștri, în Suceava. Prin crearea unui mediu favorabil și prin promovarea muzicii academice, putem contribui la dezvoltarea și afirmarea talentelor locale, consolidând astfel moștenirea culturală a acestei comunități.

Pentru a afla mai multe modalități prin care puteți susține în mod concret participarea artiștilor suceveni la World Choir Games puteți accesa pagina de facebook „Corala Ciprian Porumbescu”.

Biletele se pot achizitiona de pe https://www.spectacoleiasi.ro/spectacole-iasi/concert-extraordinar-in-memoriam-ciprian-porumbescu sau de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, iar prețul acestora este cuprins între 25 și 60 de ron.
Mai nouă Mai veche