FOTO Basculantă confiscată de polițiști într-o carieră ilegală, la Molid

La data de 3 mai 2023, în jurul orei 13:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe un teren situat în comuna Vama, satul Molid, zona Belțag, se execută activități miniere și extragere minerale fără permis sau licență.

Echipajul de poliție s-a deplsat la fața locului fiind identificate două autovehicule, respectiv o autoutilitară tip Benă și un exacavator, fără a fi identificate persoane în zonă.

S-a procedat la verificarea celor două autovehicule, constatându-se că acestea nu aveau montate plăcuțele de înmatriculare/înregistrare, însă în baza seriilor de șasiu, precum și a unor bunuri și înscrisuri din interiorul cabinelor celor două autovehicule, au fost identificate persoanele cu drept de proprietate cât și utilizatorii.

Totodată, în zona respectivă s-au putut observa urme proaspete de de activități miniere, respectiv excavare, fiind identificate trei exploatări cu dimensiuni diferite, lângă acestea fiind depozitate blocuri de piatră.

Polițiștii s-au autosesizat și au înregistrat dosar penal cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșiri infracțiunii de „Executarea de activități miniere fără permis sau licență, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 28 alin. (2^1) și art. 29”, faptă prev. şi ped. de art. 57 art. 2) din Lg. 85/2003, procedând și la imobilizarea și indisponibilizarea vehiculelor.

La data de 24 mai 2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarului penal privind săvârșirea infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență și în baza unei informații obținute, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama, însoțiți de un inginer din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, s-au deplasat în comuna Vama, sat Molid, în zona denumită popular Belțag, unde au constatat faptul că autoutilitara imobilizată a fost mutată din locul în care a fost găsită inițial.

Întrucât s-a constatat faptul că utilitara a fost folosită la săvârșirea infracțiunii, lucrătorii de poliție au procedat la indisponibilizarea fizică a autoutilitarei în cauză, prin ordonanța de indisponibilizare din data de 24 mai 2023, constituind mijloc de probă în dosarul penal.

Totodată, polițiștii au dispus ridicarea autoutilitarei în cauză, aceasta fiind transportată și parcată la parcul auto special amenajat pentru vehicule confiscate din localitatea Stroiești.
Mai nouă Mai veche