Incendiu la un autoturism lângă Biserica Oprișeni din Fălticeni

Duminică, 30 aprilie, la ora 11:47, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că lângă Biserica Oprișeni din municipiul Fălticeni arde o mașină.

La fața locului, s-a constatat că incendiul s-a produs la un autoturism Ford Focus din gospodăria învecinată cu Biserica Oprișeni. La momentul sosirii echipei operative la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la un autoturism Ford Focus, pentru lichidarea acestuia invervenind lucrătorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni cu o autospecială pentru stingere incendii și o autospecială ambulanță SMURD.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că în cursul zilei de sâmbătă proprietarul a mutat autoturismul din locul unde stă parcat de obicei pentru a efectua lucrări de toaletare a gazonului. Duminică, în jurul orei 11.00, acesta a mutat autoturismul înapoi în locul în care acesta este parcat de obicei, ulterior deplasându-se în partea din spate a locuinței. Acesta a precizat faptul că autoturismul era folosit foarte rar, stând mai mult parcat în curte.

În jurul orei 11.45, în timp ce se afla în curtea din spate, proprietarul a primit un apel telefonic de la preotul Cătălin Nichiforeasa care i-a adus la cunoștință că autoturismul parcat în curtea sa arde.

Cu privire la incendiul produs la autoturism, proprietarul a declarat că nu are nicio suspiciune cu privire la sursa aprinderii focului, motivul fiind cel stabilit de către lucrătorii din cadrul ISU, respectiv scurt circuit electric, fiind exclus ca cineva să fi pus focul cu intenție. Bărbatul nu solicită efectuarea de cercetări penale în cauză.

Lucrătorii ISU au stabilit ca și cauză a producerii incendiului scurt circuit electric. Totodată aceștia au precizat în procesul verbal întocmit cu ocazia intervenției că incendiul prezenta risc de propagare doar la o stivă cu lemne de foc, nu și la imobilele învecinate. Ca urmare a intervenției lemnele de foc au fost salvate, pagubele materiale fiind estimate la circa 10.000 lei.

Ca urmare a incendiului nu au rezultat victime.
Mai nouă Mai veche