A făcut plinul cu benzină și a fugit fără să plătească, dar a fost prins de polițiști și este anchetat penal pentru furt calificat

Luni, 12 iunie 2023, la ora 23.06, lucrătorii Poliției orașului Siret au fost sesizați de gestionarul stației peco Miracom Siret despre faptul că o persoană a alimentat cu benzină un autoturism marca Seat Cordoba și nu a plătit.

La nivelul Poliției Orașului Siret s-a constituit o echipă operativă care a procedat la efectuarea de verificări, ocazie cu care a observat autoturismul în cazuă în timp ce a pătruns pe strada Dubovei, spre Mihăileni, motiv pentru s-a procedat la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase, conducătorul autoturismului fiind blocat pe partea dreaptă a sensului său de mers.

La volan a fost identificat Nicolae A., din satul Zăicești, comuna Vălușeni, județul Botoșani. Fiind întrebat dacă a fost în stația peco și a alimentat cu carburant, conducătul auto a declarat verbal că nu este adevărat acest aspect.

Conducatorul auto a fost condus în stația peco, unde a fost identificat de gestionarul stației, precum și paznicul stației, care au recunoscut autoturismul în cauză precum și conducătorul auto, întrucât după ce a alimentat au strigat la acesta să vină să plătească, dar acesta a refuzat, accelerând autoturismul, fugind de la fața locului.

În prezența lucratorilor de politie și a gestionarului, conducătorul auto a recunoscut că a alimentat autoturismul cu benzină în valoare de 300 de lei, menționând că nu are bani asupra sa.

Gestionarul benzinăriei a declarat că dorește să formuleze plângere împotriva conducătorului auto privind fapta comisă și dorește recuperarea prejudiciului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche