Avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de precipitații, până sâmbătă la amiază

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă pentru zona montană a județului Suceava, iar restul județului se află sub avertizare Cod Galben. Județele Mehedinți și Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara se află sub avertizare Cod Roșu de averse torențiale și abundente.  


COD GALBEN
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului.
Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.


COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă


În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.


COD ROȘU
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate:averse torențiale și abundente
Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.
Mai nouă Mai veche