Buletin de presă, 15 iunie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 14.06.2023, ora 14.23, o patrulă din carul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 9,7181 mc cherestea tivită de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 8.989,24 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 14.06.2023, în jurul orei 05.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, din direcția localitatea Stroiești către localitatea Ilișești, un bărbat a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 15.06.2023, ora 02.26, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Straja.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul DrugTest Drager 5000, rezultatul fiind pozitiv la Metamfetamină, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive din organism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolioce sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche