FOTO Incendiul din Sf. Ilie a pornit de la un copil care a umblat cu benzină pe lângă flacăra deschisă. Focul a afectat trei locuințe, o femeie a suferit arsuri pe mâini

Joi, 14 iunie 2023, la ora 16.44, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că un incendiu a izbucnit la o locuință din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava.

În jurul orei 16.30, proprietara a poziționat în fața anexei tip magazie un arzător pe care l-a conectat la o butelie, cu combustibil gazos, care era amplasată în interiorul magaziei. Pe arzător a pus o cratiță cu apă, după care a deschis butelia și a plecat lăsând cratița pe foc.

În acest timp în interiorul magaziei se afla fiul său care alimenta un moped cu benzină, cu ajutorul unei pâlnii. La un moment dat benzina turnată în rezervorul mopedului s-a prelins pe lângă pâlnie și a ajuns în contact cu flacăra deschisă a arzătorului, focul extinzându-se spre rezervorul mopedului care a luat foc. Fiul s-a panicat, a ieșit din magazie și a strigat-o pe mama sa, care a încercat să stingă incendiul, fără a reuși, motiv pentru care a solicitat intervenția pompierilor.

În încercarea de a stinge incendiul, proprietara a suferit arsuri superficiale la brațul drept. Aceasta a primit ingrijiri medicale la fața locului, fără a fi transportată la spital.

La fața locului au intervenit patru autospeciale ale ISU Suceava, incendiul manifestându-se la anexa tip magazie și la casa de locuit.

În urma producerii incendiului a ars în totalitate anexa tip magazie, a fost afectat acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 100 de metri patrați, fațada casei și un dormitor de la mansarda casei. Totodată, în urma incendiului au fost afectate și imobilele vecine respectiv. La imobilul lui Răzvan I. a fost deteriorată fațada casei pe o suprafață de 36 de metri pătrați și s-a spart sticla de un geam de termopan, iar la imobilul lui Ovidiu B. a fost deteriorată fațada casei de locuit pe o suprafață de 30 de metri pătrați și a fost spartă sticla de la un geam de termopan.

Lucrătorii ISU Suceava au procedat la lichidarea incendiului, fiind salvate casa de locuit și imobilele vecinilor.

Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită de lucrătorii ISU a fost scurgerea de lichide conbustibile, mijlocul care putea produce aprinderea fiind o lampă cu conbustibil gazos, iar sursa probabilă de aprindere fiind flacară.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiuniile de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche