Suceveanul bănuit că a ucis o fetiță de 12 ani a ajuns pe lista „Most Wanted” a Poliției Române

Cu un mandat internațional de arestare pe numele său, Marcel Ilie Șerbuc, principalul suspect în cazul crimei din Berceni, este unul dintre cei mai căutați români în acest moment.

Pe de altă parte, la București nu a început încă anchetarea polițiștilor care ar fi trebuit să se ocupe de dispariția adolecentei de 12 ani, găsită moartă. La rândul lor, procurorii așteaptă sosirea în România a mamei copilei, ca să o audieze față-n față. Femeia a fost găsită în Spania și este pe drum spre casă.

Tribunalul București a emis miercuri seară mandatul de arestare pe numele lui Marcel Șerbuc.

Principalul suspect în cazul uciderii fetei de 12 ani într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei a fost dat și în urmărire internațională.

Până acum polițiștii au aflat că Marcel Ilie Șerbuc ar fi părăsit țara pe 14 aprilie cu destinația Spania, ca mai apoi să se întoarcă în România pe 10 mai. Ulterior ar fi ajuns pe teritoriul Olandei. La această oră, însă, investigatorii nu au spus dacă individul ar fi rămas sau ar fi plecat de acolo.

Conform procedurii, Șerbiuc poate fi arestat imediat de poliția statului în care este găsit. Un judecător va analiza cauza și va decide sau nu trimiterea lui în România, unde este suspectat de omor.

În țară, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat poliției dosarul privind dispariția fetei de 12 ani, ca probă în ancheta de crimă.

Dispariția copilei a fost semnalată de tatăl ei pe 3 mai. De dosar s-a ocupat un polițist cu experiență. Se pare că tatăl nu le-a putut da anchetatorilor numărul de telefon și nici o poză și nu a fost de acord cu mediatizarea cazului. Ar fi zis doar că adolescenta stă la mama ei.

Polițiștii spun că imediat după ce tatăl a reclamat dispariția copilei au mers împreună cu aceasta la bunica maternă, singura adresă pe care bărbatul o știa. Au primit indicii că adolescenta, mama ei și concubinul acesteia s-ar afla în Suceava. Anchetatorii au mers și acolo, în localitatea Sfântu Ilie, unde au vorbit cu rudele bărbatului.

Mama suspectului: „Credeți-mă, nu vreți să fiți în pielea mea ca mamă, credeți-mă, nu am putere să vorbesc”.

Polițiștii au aflat că mama și fiica locuiau cu iubitul femeii într-un apartament închiriat din Berceni. Adulții ar fi plecat la muncă în Spania, lucru confirmat și de datele poliției de frontieră.

Ancheta pentru omor este în plină desfășurare. În câteva ore mama fetei ar trebui să ajungă în țară, din Spania, iar procurorii o vor audia din nou. La prima audiere femeia a spus că nu a știut de crimă și că nu era acasă când s-a întâmplat. În funcție de mărturia ei, procurorii vor decide dacă va rămâne martor în continuare sau dacă va fi pusă sub acuzare, scrie stirileprotv.ro.
Mai nouă Mai veche