Un minor depistat la volan a încercat să fugă de polițiști pe drumurile din Zaharești, dar s-a izbit cu mașina într-un gard

Duminică, 4 iunie 2023, la ora 17:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia în timp ce acționau pe raza localității Zaharești, comuna Stroiești, pe DJ 209D, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturismului Volkswagen, în care se aflau două persoane de sex masculin.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor regulamentare acustice și luminoase, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, tototdată solicitând sprijin unui alt echipaj, care se afla pe raza localității Zaharești, comuna Stroiești. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe drumul județean 209D, după care a intrat pe un drum pietruit comunal neclasificat, iar ulterior, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a derapat și s-a oprit în gardul împrejmuitor al unui locuințe situată în localitatea Zaharești, provocând daune materiale la nivelul autoturismului și al gardului.

La volan a fost identificat Florin Z., cu domiciliul în satul Zaharești, comuna Stroiești, în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și care a recunoscut că a condus autoturismul în cauză, nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de poliție și a provocat evenimentul rutier. Totodată, aceasta a înmânat polițiștilor cheile autoturismului. Pe scaunul din dreapta față, se afla un minor în vârsă de 16 ani, din localitatea Șcheia.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest marca Drager, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche