Buletin de presă, 13 iulie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,rănirea cu intenție a animalelor”

La data de 12.07.2023,ora 20.00, o femeie din municipiul Rădăuți, județul Suceava, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a formulat o plângere prealabilă, prin care a reclamat faptul că în seara de 11.07.2023, patru tineri cu vârste cuprinse între 18-25 ani, au supus la rele tratamente o pisică.
Din cuprinsul plângerii prealabile și din verificări, a rezultat faptul că în seara de 11.07.2023, patru tineri, care circulau cu un autoturism, fiind în parcarea unui fast-food, situat pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Rădăuți, județul Suceava, au prins o pisică ce se afla în parcare și au aruncat-o cu putere, aceasta părăsind ulterior zona.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prev și ped. de art. 25 alin. 2, li. d din Legea 205/2004 rep., cercetările fiind continuate de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava - Biroul Poliția Animalelor.


Dosar penal la regimul rutier – Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La data de 12.07.2023, orele 23:05, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe zona de competență, respectiv pe strada Ștefan cel Mare din Municipiul Rădăuți, județul Suceava, polițiștii rutieri au procedat la oprirea unui autoturism, folosindu-se semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, conducătorul auto conformându-se și oprind pe partea dreaptă a părții carosabile.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat domiciliat în com. Horodnic de Sus, jud. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 12.07.2023, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că, în com. Vârfu Dealului, DC 24A, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate s-a stabilit că la data de 12.07.2023, în jurul orelor 15:30, un tânăr de 21 ani, din com. Pârteștii de Jos, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe DC 24A, a pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă prin partea stângă intrand cu partea din față a autoturismului în malul de pământ din proximitatea drumului.
După producerea evenimentului rutier soldat iniţial doar cu pagube materiale, pasagerul de pe bancheta din spate, o minoră în vârstă de 14 ani, din com. Pârteștii de Jos, jud. Suceava, a acuzat dureri în zona umărului stâng.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiuni de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.


La data de 12.07.2023, în jurul orelor 17:40, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Stulpicani a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.
Ca urmare a sesizării, echipajul de poliţie rutieră aflat de serviciu, s-a deplasat la faţa locului și a constatat că la data de 12.07.2023, în jurul orelor 1700, un bărbat de 64 ani, din com. Stulpicani, jud. Suceava, în timp ce conducea tricicleta electrică pe D.J.177A, pe raza în localității Stulpicani pe direcția Frasin către Ostra sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut în șanțul din partea dreaptă în direcția de deplasare.
La Spitalul orășenesc Gura Humorului a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge la Spitalul Județean Sueava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a bărbatului de 64 de ani.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P..
Mai nouă Mai veche