Buletin de presă, 2 iulie 2023 - IPJ Suceava

Șofer reținut pentru infracțiuni al regimul rutier

La data de 01.07.2023, orele 23.25, echipajul rutier din cadrul Biroului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe linie de controlul şi supravegherea traficului rutier pe str. Ciprian Porumbescu din mun. Suceava, jud. Suceava, cu autospeciala de poliţie, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani din com. Petricani, jud. Neamț.
Acesta se afla singur în autoturism și a declarat faptul că nu este posesor de permis de conducere și că nu are asupra sa documentele autoturismului.
De asemenea, s-a constatat că autoturismul avea montate numere false de înmatriculare.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru și drugtest, rezultatele fiind negative.
Prin ordonanţa din data de 02.07.2023 a organelor de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier Suceava s-a dispus reţinerea suspectului de 23 de ani pe o durată de 24 ore.
În continuare s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (1) și „Punerea în ciruculație sau conducerea unui vehicul neîmatriculat” faptă prev. și ped. de art. 334 alin. (1) din Codul Penal.


Dosare penale pentru șoferi băuți sau fără permis

La data de 01.07.2023, în timp ce efectuau activităţi de control trafic rutier pe DJ 209C, pe raza sat. Liteni, com. Moara, jud. Suceava, în acţiunea rutieră BLITZ, în jurul orelor 16:45, polițiștii au oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 56 ani domiciliat în com./sat. Baia, jud. Suceava.
Șoferul a precizat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.
S-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date rezultând faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiind verificat în bazele de date, autoturismul figura ca având certificatul de înmatriculare suspendat pe motiv de netranscriere la termen a proprietarului, șoferul fiind sancţionat contravenţional în acest sens şi fiind reţinut certificatul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit p.v constatare a infracţiunii flagrante, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (1) din Codul penal.

{inAds}

La 01.07.2023, orele 2105, echipajul din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp ce efectua activități de supraveghere și control trafic rutier pe raza Mun. Suceava, a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 43 ani, din mun. Suceava, județul Suceava.
În urma interogării bazelor de date a posesorilor de permise de conducere s-a stabilit că șoferul avea dreptul de conducere suspendat pentru 30 zile, în perioada 24.06.2023-23.07.2023, urmare a săvârșirii unei contravenții la regimul rutier.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin.1 C.pen.


La 01.07.2023, orele 20.10, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani din comuna Satu Mare, județul Suceava, care emana halenă alcoolică.
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde cu consimțământul său, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a procedat la reținerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Satu Mare, jud. Suceava.


La 01.07.2023, la ora 23:55, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier în baza planului de acțiune ”BLOCADA” pe linia combaterii conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 50 ani din orașul Broșteni, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoarea de 0,90 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

{inAds}

La 02.07.2023, în jurul orelor 0330, pe bld. George Enescu din mun. Suceava, jud. Suceava, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul taxi condus de către un bărbat de 35 de ani din mun. Suceava.
Acesta a prezentat pentru control doar documentele autovehiculului, precizând că nu are cartea de identitate și permisul de conducere asupra sa.
Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit faptul că șoferul deține permis de conducere, dar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 01.07.2023, în jurul orei 07:20, un bărbat în vârstă de 28 ani din comuna Topliceni, județul Buzău, în timp ce conducea autoturismul marca pe strada Sucevei, din municipiul Fălticeni, din direcția Fălticeni către Suceava, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie în vârstă de 31 ani din municipiul Fălticeni, județul Suceava.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 31ani care a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Fălticeni, fără a rămâne internată.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche