Buletin de presă, 9 iulie 2023 - IPJ Suceava

IPJ Suceava - control trafic
Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul Municipiului Suceava

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, prevenirii şi combaterea conducerii vehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului sau altor substanțe, în perioada 08/09.07.2023 polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, cu spijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Suceava și a Secțiilor de Poliție Rurală Șcheia, Adâncata și Dărmănești au desfășurat activități de verificare și control.
Au fost testați cu aparatale etilotest și drugtest 129 de participanți la trafic și s-au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.320 lei.
Au fost reținute 7 permise de conducere și s-au ridicat 20 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate și două infracțiuni rutiere în flagrant.
Astfel, la data de 08.07.2023, ora 1913, un bărbat de 35 de ani din mun. Suceava a condus autoturismul pe strada Vasile Pârvan din mun. Suceava având o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 alin.1 C.p.
La data de 09.07.2023, ora 0152, un bărbat de 51 de ani din mun. Suceava a condus autoturismul pe b-dul 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, și în acest caz fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 alin.1 C.p.


28 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei aplicate de polițiști în urma unor controale la piața din orașul Vicovu de Sus

La data de 08.07.2023, la nivelul Poliției Orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate a fost efectuată o acțiune care a avut ca și direcții de acțiune prevenirea infracționalității stradale, prinderea și identificarea autorilor de infracțiuni, precum și combaterea altor genuri de infracțiuni cu mod de operare specific zonei.
În cadrul acțiunii, au fost verificați un număr de 11 agenți economici din ce își desfășurau activitatea în piața orașului Vicovu de Sus.
De asemenea, au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni conform HG 984/2005 în valoare de 2800 lei, unor persoane care ofereau spre vânzare suine în apropierea pieței orașului Vicovu de Sus.
Totodată, au fost constatate alte 18 de contravenții, din care 10 sancțiuni la HG 984/2005 și 8 la OUG 195/2002, în valoare totală de 8600 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au dispus și reținerea a 2 permise de conducere.


Material lemnos confiscat de către polițiștii din Marginea după un control în trafic

La data de 07.07.2023, în jurul orei 14.10, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au oprit pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe DC Hardic de pe raza com. Horodnic de Sus. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 61 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că acesta transportă materiale lemnoase, însă fără a deține documente specifice de transport.
Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire pentru mijlocul de transport.
În continuare, autoutilitara în cauză a fost condusă către depozitul de pe raza com. Marginea, iar în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul OS Marginea, a rezultat cantitatea de 3.10 mc lemn de foc fag, în valoare de 731 lei. S-a dispus confiscarea cantității de 3.10 mc lemn de foc fag și la predarea acestea în custodia OS Marginea.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea nr. 171/2010.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 08.07.2023, în jurul orelor 16:25, un bărbat de 49 ani, în timp ce conducea ansamblul auto format din cap tractor și semiremorca, pe DN 17 în loc. Cumpărătura, dinspre loc. Suceava, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani din loc. Cumpărătura. După impact autoturismul condus de către bărbatul de 45 ani a fost proiectat pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune și cu un alt ansamblu auto condus de către un tânăr de 23 ani
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 45 de ani, dar și aunei femei de 41 de ani și a unui tânăr de 22 de ani, ambii pasageri în autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acestora le-au fost prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2,3 și 4 din C. pen.


Dosare penale la regimul rutier

La 07.07.2023, ora 09.39, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, pe bld. 1 Mai din mun. Suceava, au observat un autoturism, ce se afla staționat la semafor, pe banda de preselecție spre ”Stadion Areni” dinspre „Policlinică”.
Întrucât conducătorul auto a adoptat un comportament agitat la vederea echipajului de poliție, coborând de la volan și împingând autoturismul mai în față, s-a procedat la oprirea acestuia în trafic. Imediat după oprire i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și ale mașinii, ocazie am stabilit că acesta este un bărbat de 30 ani, din sat/com Valea Lupului, jud. Iași.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


La data de 08.07.2023, orele 20.50, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, a procedat la oprirea autoturismului condus de către un bărbat de 35 ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testatcu aparatul etilometru din dotare, rezultatul testului fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


La data de 09.07.2023, în jurul orei 05:25, echipajul de poliție al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe str. Izvorul Alb din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a procedat la oprirea autovehiculului condus de către un tânăr de 27 ani domiciliat în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Fiind examinată dovada înlocuitoare a permisului de conducere înmânată de conducătorul auto, s-a constatat faptul că aceasta a fost eliberată la data de 23.06.2023, de către I.P.J. Suceava – Poliția Municipiului Suceava – Biroul Rutier, ca urmare a reținerii permisului de conducere în urma efectuării unei depășiri neregulamentare în data de 23.06.2023.
Totodată, dovada înlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberată cu drept de circulație 15 zile, începând cu data de 23.06.2023 până la data de 08.07.2023.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că șoferul este posesor al permisului de conducere cu dreptul de a conduce figurând ,,Cu restricții – Suspendat”.
În cauză s-a întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul Penal.


Mandat pentru infracțiuni rutiere pus în executare de polițiști

La data de 07.07.2023, ora 16.40, Secția de Poliție Rurală nr. 7 Mălini a primit spre punere în aplicare Mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 117/07.07.2023 emis de către Judecătoria Fălticeni pe numele unui bărbat de 40 ani, din com. Horodniceni, care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare pentru infracțiuni rutiere.
Bărbatul a fost identificat la domiciliu, preluat de către polițiști și depus în Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche