Cătălin Golofca s-a transferat la un club din Liga a II-a

Cătălin Golofca
Revenit la FC Botoșani în ianuarie, Golofca nu a mai intrat în planurile antrenorului Marius Croitoru și și-a reziliat înțelegerea cu echipa de primă ligă.

Fotbalistul care a jucat doar 65 de minute în acest debut de sezon are deja viitorul stabilit. El va continua în Liga 2, la Chindia Târgoviște, echipă care a retrogradat la finalul sezonului trecut.

Jucătorul care poate evolua atât pe banda stângă, cât și pe banda dreapta, are în palmares două titluri de campion, ambele cu CFR Cluj și două Cupe ale României, cu Sepsi.

Cătălin Golofca a început fotbalul la Cetate Suceava, iar în 2010 a făcut trecerea către Rapid Suceava.

În 2016, la 26 de ani, mijlocaşul era cumpărat de FC Botoşani pentru 10.000 de euro, iar un an şi jumătate mai târziu era vândut la FCSB, pentru 400.000 de euro.

Nu s-a adaptat la FCSB, iar FC Botoşani l-a răscumpărat pentru aceeaşi sumă, şase luni mai târziu.

Cătălin Golofca a făcut o nouă stagiune bună la Botoşani, iar CFR Cluj a decis să-l transfere în vara lui 2019, în schimbul a 500.000 de euro.

După un singur an, Golofca a fost trimis sub formă de împrumut la Sepsi, iar în vara lui 2021 a fost cedat gratis covăsnenilor.

În iarna lui 2023, Sepsi l-a lăsat pe mijlocaşul lateral să se transfere înapoi la FC Botoşani, iar din această vară este noul jucător al celor de la Chindia.

Detalii statistice din cariera lui Cătălin Golofca:
  • la FC Botoşani: 115 meciuri, 22 de goluri, 19 pase decisive
  • la Sepsi: 85 de meciuri, 8 goluri şi 6 pase decisive
  • la CFR Cluj: 16 meciuri, 2 goluri şi o pasă decisivă
  • la FCSB: 15 meciuri, un gol şi o pasă decisivă.

Al doilea care pleacă de la FC Botoșani

Golofoca este al doilea jucător care pleacă de la FC Botoșani în ultimele zile. Primul a fost portarul Răzvan Began (26 de ani), care și-a reziliat contractul după doar o lună și a început negocierile cu Dinamo.

„Sper să redevenim echipa de temut care eram în trecut. Mai așteptăm jucătorii aflați în recuperare, care vor reveni abia spre finalul anului. Și, normal, vor mai veni și alți jucători. E nevoie în fiecare compartiment. Probabil vor mai și pleca. Din păcate, Mailat nu poate intra până la iarnă”, a spus Mihai Ciobanu, antrenor FC Botoșani.
Mai nouă Mai veche