Distribuitorul de materiale de construcţii Olint Radăuţi a ajuns la afaceri de 26,5 mil. euro

Olint Rădăuți
Compania Olint Com din Radăuţi, judeţul Suceava, cu activităţi în producţia, comerţul şi distribuţia materialelor pentru construcţii şi amenajări interioare, deţinută de antreprenoarea Georgeta Cusiac, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 130,7 mil. lei (26,5 mil. euro), în scădere cu 6,6% faţă de anul anterior. 

Compania a avut anul trecut un profit net de 9,4 mil. lei (1,9 mil. euro), mai mic de două ori faţă de anul precedent, când Olint Com a realizat un câştig net de 20,6 mil. lei (4,2 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 132 de angajaţi. 

Businessul Olint Com constă în producţia şi comercializarea de materiale de construcţii.

Antreprenoarea Georgeta Cusiac deţine un supermarket cu materiale de construcţii şi bricolaj, în care sunt comercializate, printre altele, materiale folosite pentru structura construcţiilor, învelitori, instalaţii sanitare, izolaţii, instalaţii electrice, finisaje, placări şi decoraţiuni interioare, dar şi o fabrică de învelitori, care funcţionează sub numele Rufster. Ambele se află în localitatea Rădăuţi din judeţul Suceava

Olint Com a fost înfiinţată în urmă cu 28 de ani, începutul fiind făcut cu un mic magazin de desfacere, care s-a transformat, între timp, într-un supermarket de dimensiuni mai mari, care deserveşte atât locuitorii din Rădăuţi, cât şi pe cei din localităţile din jur, pe o rază de 50 de kilometri. Fabrica de învelitori a fost deschisă în vara anului 2011, iar acolo se produc, sub marca proprie Rufster, profile de ţiglă metalică şi tablă cutată, accesorii pentru sistemele de acoperiş, profile de gips carton şi altele.

Prin magazinul de bricolaj, Olint concurează cu mai multe nume româneşti şi străine, pe o piaţă de circa 3 miliarde de euro anual. Liderul pieţei de bricolaj este compania românească Dedeman din Bacău, fondată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl. Prin fabrica de învelitori Rufster, compania îi are drept competitori pe Bilka Steel, Final Distribution sau Depaco, firme care activează pe o piaţă de peste 200 de milioane de euro, care cuprinde toate tipurile de acoperişuri.
Mai nouă Mai veche