Doi prieteni au condus beți aceeași mașină și apoi au împărțit aceeași celulă din arestul IPJ Suceava

La data de 29 iunie 2023, în jurul orelor 20:50, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Capu Câmpului, județul Suceava, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice conduce un autoturism.

Polițiștii au efectuat activități de patrulare pe raza comunei, ocazie cu care pe drumul comunal a fost depisat în trafic un autoturism condus de un bărbat din loclitate, însoțit de către prietenul său de 21 de ani, pasager în partea dreapta față, care îl avea în brațe pe fiul șoferului, un minor în vârstă de 4 ani.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Polițiștii l-au informat pe conducătorul auto că va fi condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru prelevarea de mostre biologice. Conducătorul auto i-a solicitat prietenului său de 21 de ani să rămână cu fiul său minor la autoturism, până în momentul când fratele său urma să vină după după cei doi pentru a-i transporta la locuința sa de pe raza satului Brăiești, comuna Cornu Luncii.

Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test rezultatul fiind pozitiv la „Amfetamină”, fiindu-i recoltate monstre biologice în vederea stabilirii substantelor psihoactive.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

Întrucât în cauză existau suspiciuni cu privire la valabilitatea numărului de înmatriculare provizoriu, s-a procedat la verificarea în baza de date, stabilindu-se că autoturismul figura neînmatriculat.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ulterior, la ora 22:06, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un autoturism a lovit gardul curții unei case din Capu Câmpului.

În fața imobilului a fost identificat un autoturism fără a avea montate plăcuțele cu numere de înmatriculare.

S-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de către tânărul de 21 de ani, prietenul bărbatului care fusese anterior identificat de polițiști la volan. Tânărul de 21 ani emana la rândul său halenă alcoolică, prezentând totodată un comportament necorespunzător față de organele de poliție, acesta fiind încătușat și condus la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, constatatându-se că nici tânărul de 21 ani nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul figura neînmatriculat.

Totodată, tânărul de 21 ani nu a primit încuviințarea prietenului său de a conduce autoturismul, fiindu-i înmânate cheile în scopul de a aștepta în mașină până la sosirea fratelui acestuia.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furt în scop de folosință”.

La 30 iunie 2023 s-au continuat cercetările și s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore față de cele două persoane.
Mai nouă Mai veche