Fugar cu Sprinter urmărit până în cartierul de rromi din Volovăț. Dosar penal pentru că nu deținea permis de conducere

Urmărire poliție noaptea
Sâmbătă, 8 iulie 2023, la ora 16:10, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire autoutilitarei Mercedes Sprinter cu număr de înmatriculare de Marea Britanie, care se deplasa pe DJ 209K din comuna Volovăţ, judeţul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre centrul comunei Volovăţ către zona denumită popular „Lupăşteni”.

Conducătorul autoutilitarei a mărit viteza de deplasare şi a refuzat să oprească la semnalele de oprire efectuate, continuându-şi deplasarea către comuna Burla, iar la un moment dat a virat spre cartierul de rromi din comuna Volovăţ, după care a oprit maşina pe partea dreaptă a drumului.

Şoferul a coborât din autoutilitară şi a încercat să pătrundă într-o curte, fiind prins, imobilizat şi condus la autospeciala de poliţie în vederea legitimării şi stabilirii situaţiei de fapt.

A fost identificat Remus N., de 30 de ani, din comuna Burla, judeţul Suceava, acesta aflându-se singur în autoutilitara.

{inAds}

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru neoprirea la semnalul regulamentar efectuat de către lucrătorii de poliție.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche