Reținuți în arest pentru contrabandă cu țigări după o urmărire în trafic pe șoseaua de centură a municipiului Suceavaa

În cadrul unui control efectuat în cadrul Acțiunii Blocada, luni, 3 iulie 2023, la ora 19:30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Suceava a efectuat pe VO 2P - Șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava - semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism.

Întrucât acesta nu s-a conformat, s-a solicitat sprijin unui alt echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, reușindu-se blocarea autoturismului după o urmărire în trafic pe VO 2P.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul dreapta față au părăsit autoturismul în care se aflau, fugind înspre zona din proximitatea părții carosabile, fiind urmăriți însă și imobilizați cu operativitate de către polițiștii rutieri.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către un bărbat de 35 ani, din localitatea Gherăești, județul Neamț, iar pasagerul dreapta față a fost identificat în persoana unui bărbat de 51 ani din aceeași localitate.

{inAds}  

În urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului a fost identificată cantitate de 230.040 țigarete, fără banderole fiscale, de proveniență extracomunitară.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În continuarea cercetărilor efectuate și în baza probatoriului administrat, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, a celor doi suspecți sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Suspecții au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

{inAds}   
Mai nouă Mai veche