Șofer beat și scandalagiu urmărit și blocat în trafic de polițiști, la Bilca. A fost reținut în arestul IPJ Suceava

Încătușare
Duminică, 30 iulie 2023, în jurul orei 17:07, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin intermediul 112, de către Andrei M., cu privire la faptul că a avut loc o altercație în trafic cu șoferul unui bus, pe raza localității Bilca.

Avînd în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări pe DJ 178C de pe raza comunei Bilca, județul Suceava, ocazie cu care au identificat în trafic autoutilitara Mercedes Sprinter, de culoare albastru, ce se deplasa pe direcția Vicovu de Sus - Frătăuții Noi.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza și și-a continuat deplasarea. Acesta circula haotic încercînd să scape de autospeciala de poliție care se afla în spatele său. După aproximativ 800 de metri de urmărire, pe DJ 178C, de pe raza comunei Bilca, în dreptul bisericii creștin-ortodoxe, s-a reușit blocarea în trafic a autoutilitarei.

S-a procedat la extragerea forțată a conducătorului auto din autoutilitară și întrucât se manifesta agresiv a fost imobilizat prin aplicarea cătușelor.

La volan a fost identificat Beniamin C., de 32 de ani, din comuna Bilca. Acesta deține permis de conducere valabil, iar autoutilitara pe care o conducea avea toate documentele valabile.

Conducătorul autoutilitarei emana puternic halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, iar la Spitalul Municipal Rădăuți a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei, în prezența cadrelor medicale.

A fost întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Polițiștii au dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.
Mai nouă Mai veche