VIDEO Accident cu șase răniți provocat de șoferul unui BMW care fugea de poliție. Două focuri de armă executate de polițiști

Sâmbătă, 1 iulie 2023, la ora 00:55, echipajul rutier din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Suceava, în timp ce acționa pe DJ 178A, în localitatea Părhăuți, comuna Todirești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism BMW seria 3, cu numere provizorii de înmatriculare, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a încetinit lăsînd impresia că va opri, după care a demarat în trombă, astfel că agenții de poliție au pornit în urmărirea acestuia.

Pe parcursul urmăririi, pe DJ 178A, pe raza satului Părhăuți, conducătorul auto care nu a oprit la semnal a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens lovind frontal un alt autoturism care circula regulamentar din direcția opusă.

După momentul impactului, ocupanții de pe bancheta din spate din autoturismul BMW au luat-o la fugă pe jos, încercînd să părăsească locul faptei, moment în care unul dintre agenții de poliție a procedat la urmărirea pedestră a acestora, iar pe parcursul urmăririi, după ce a efectuat de mai multe ori somația legală, a executat două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical.

În urma accidentului rutier au rezultat 6 victime, dintre care doi adulți din BMW și patru victime din celălalt autoturism, dintre care doi adulți și doi minori.

Din primele verificări victimele nu au suferit leziuni grave, acestea au fost preluate de către echipajele medicale sosite la fața locului și conduse la Spitalul Județean Suceava pentru îngrijiri de specialitate.

S-a stabilit că la volanul autoturismului BMW s-a aflat Adelin Oparic, de 21 de ani, care a fost testat la fața locului rezultatele fiind negative, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, iar autoturismul pe care îl conducea nu apare ca fiind înmatriculat.

Celalalt șofer implicat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, șoferul autoturismului BMW a fost reținut în arest pentru 24 ore.

Mai nouă Mai veche