Accident mortal la Bivolărie. Pieton lovit în plin de un șofer neatent

Marți, 15 august 2023, la ora 09:01, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza localității Bivolăria, orașul Vicovu de Sus, a avut loc un accident rutier cu victimă.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că în jurul orei 09:00 Gabriel D., în vârstă de 37 de ani, din comuna Orbeni, județul Bacău, conducea autoturismul Mercedes pe strada Ștefan cel Mare, localitatea Bivolăria, pe direcția Vicovu de Jos - Putna. La un moment dat, conducătorul auto a observat că autoturismul care circula în fața sa, având aceeași direcție de deplasare, a virat brusc stânga pentru a evita un pieton care se deplasa pe lângă bicicletă. Conducătorul autoturismului Mercedes a încercat să vireze stânga pentru a evita un impact, însă pietonul a fost acroșat, căzând pe carosabil, suferind leziuni în zona capului.

Pietonul Ion R., în vârstă de 73 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost găsit cu semne vitale, pe acostamentul consolidat de pe partea dreaptă a sensului de mers. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, însă la scurt timp după transportarea acestuia, la ora 11:00, a fost declarat decesul.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvărșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche