Azil din Dumbrăveni închis duminică seară de autorități. Cei 13 bătrâni au fost transportați cu ambulanțe la Spitalul Județean sau la un centru al DGASPC din Zvoriștea

Azil din Dumbrăveni închis duminică seară de autorități. Cei 13 bătrâni au fost transportați cu ambulanțe la Spitalul Județean sau la un centru al DGASPC din Zvoriștea
Duminică, 13 august 2023, la ora 20.00, a avut loc o ședință extraordinară în format hibrid a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, pe ordinea de zi figurând aspecte procedurale privind relocarea beneficiarilor Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog Franz Von Bayern aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA Dumbrăveni.

Ca urmare a reverificării activității centrului rezidențial dispusă prin Ordinul Prefectului județului Suceava nr. 359 din data de 7 august 2023, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, pe lângă aplicarea sancțiunilor principale cu amendă, au dispus și sancțiuni complementare: suspendarea activităţii, respectiv închiderea temporară a unității.

Urmare a hotărârii CJSU adoptată duminică seară, șase dintre cei 13 beneficiari, dintre care 12 cu vârsta peste 65 de ani, din cadrul Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog Franz Von Bayern din comuna Dumbrăveni au fost relocați la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Zvoriștea din cadrul DGASPC Suceava, restul de șapte beneficiari fiind internați în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru investigații medicale, urmând ulterior să fie relocați, la rândul lor, în cadrul Centrului Zvoriștea.

Activitatea de relocare precedată de consultul medical al fiecăruia dintre beneficiari se realizează prin intermediul unor capabilități medicale puse la dispoziție de Serviciul de Ambulanță Județean Suceava în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava.
Mai nouă Mai veche