Buletin de presă, 2 august 2023 - IPJ Suceava

Mașină de poliție noaptea
Dosar penal pentru înșelăciune cu un prejudiciu de cca. 380.000 Euro

La data de 01.08.2023, fiind în continuarea actelor de cercetare penale efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în baza probatoriului administrat de poliţiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de un bărbat de 37 ani, din mun. Suceava, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de„înșelăciune în formă continuată” (9 acte materiale).
În perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, bărbatul a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, promițând că le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat, având de la bun început rezoluția infracțională unică de a încasa acele sume de bani fără a-și respecta ulterior obligațiile.
Prejudiciul constatat, cauzat persoanelor vătămate în cauză, este în valoare de 378.333 euro.
Cercetările sunt continuate de poliţiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal.


Material lemnos în valoare de 1.200 lei confiscat de polițiștii din Vatra Dornei

La data de 01.08.2023, ora 18.10, în cadrul Planului de Acţiune Scutul Pădurii, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, poliţiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, au oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un bărbat de 40 ani, din mun. Vatra Dornei, care transporta cantitatea de 7,27 mc lemn foc fără documente specifice de transport.
Șoferul a fost sancționat conform prevederilor art. 19 alin. 2 lit. „a” pct 3 din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 7,27 mc lemn foc în valoare de 1.200 lei a fost confiscată și predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.


Dosare penale pentru consum de alcool la volan întocmite în cadrul Acțiunii Blocada

La data de 01.08.2023, ora 23.15, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, desfășurând activități specifice de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza comunei Frumosu în cadrul Acțiunii Blocada, în proximitatea drumului județean 176, au observat că un autoturism al cărui conducător a oprit imediat pe partea dreaptă a drumului public la vederea lucrătorilor de poliție, la o distanță de aproximativ 10 metri de aceștia.
Polițiștii s-au deplasat spre autovehicul, identificând pe conducătorul auto de 31 ani, din comuna Frumosu.
În cadrul activităților efectuate s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, astfel că s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest din dotare, valoarea arătată fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre bilogice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 01.08.2023, ora 23.45, membrii echipajului de poliţie din cadrul Postului de Poliție Stulpicani și din cadrul Poliţiei or. Gura Humorului - Compartimentul Rutier, în timp ce executau un filtru rutier pe b-dul Bucovina, în or. Gura Humorului, conform Planului de Acțiune BLOCADA au oprit pentru control o autoutilitară, care se deplasa pe b-dul Bucovina, din direcția loc. Păltinoasa spre loc. Frasin.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 36 ani, domiciliat în mun. Fălticeni, care emana halenă alcoolică, astfel că s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 01.08.2023, în jurul orei 13.50, un bărbat de 55 ani, din oraș Milisăuți, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N. 2 – E 85 din direcția localității Pătrăuți, către localitatea Dărmănești, a intrat în coliziune cu un autoturism care rula în fața sa.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a conducătorului autoturismului care rula în fața vehiculului condus de către bărbatul de 55 ani precum și a unei pasagere de 16 ani, din mașina acestuia.
Conducătorii celor două auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru fiecare în parte, după care au fost conduși la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal și sancțiuni în valoare de 5.800 lei pentru infracțiuni și contravenții la regimul rutier

La data de 02.08.2023, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, care efectuau activităţi de control trafic rutier pe D.N 29, pe raza loc. Plopeni, în jurul orei 00.30 au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia mun. Suceava spre loc. Dumbrăveni, cu viteza de 108 km/h (+58), acesta oprind pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.
Procedându-se la legitimarea conducătoarei auto s-a constatat că aceasta este o tânără de 20 ani, din com. Fântânele, care nu are permis de conducere. De asemenea, s-a procedat la legitimarea pasagerului, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 21 ani din sat. Rotunda, oraș. Liteni.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de tânăra de 20 de ani care nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus de către bărbatul de 21 de ani.
Pentru contravențiile rutiere săvârșite, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.800 lei, conform OUG nr. 195/2002 republicată.
De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis” și ,,încredințare auto unei persoane fără permis”.
Mai nouă Mai veche