Lemn confiscat și amenzi aplicate de polițiști după sesizări ale activistului Daniel Bodnar, la Vicov

Luni, 31 iulie 2023, la ora 10:30, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați telefonic de către activistul Daniel Bodnar cu privire la faptul că două căruțe transportă material lemnos fără proveniență prin orașul Vicovu de Sus, pe ruta Calea Bucovinei - Calea Cernăuți.

Cu ocazia verificărilor efectuate, pe strada Calea Bucovinei au fost identificate cele două mijloace de transport hipo, unul condus de Florinel G., de 29 de ani, din Vicovu de Sus, și unul condus de Ionel Ț., din Vicovu de Jos. Cei doi au afirmat că nu dețin acte de proveniență pentru materialul lemnos.

În continuare, s-a procedat la deplasarea împreună cu materialul lemnos transportat de mijlocele de transport hipo la Centrul de prelucrare al lemnului APL Putna din cadrul Ocolului Silvic Putna, pentru efectuarea unui cubaj tehnic și a confiscării materialului lemnos.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat de Florinel G., rezultând cantitatea de 0,78 metri cubi lemn rotund construcții molid și cantitatea de 4,04 metri cubi lemn foc molid, un total de 4,82 metri cubi, prejudiciul fiind de 819 lei, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de material lemnos confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Ulterior, organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat de Ionel Ț., ocazie cu care a rezultat cantitatea de 0,61 metri cubi lemn rotund construcții molid și cantitatea de 6,63 metri cubi lemn foc molid, un total de 7,24 metri cubi și un prejudiciu de 1.175 lei, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de material lemnos confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.


De asemenea, la ora 10.48, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost direcționați să se deplaseze în orașul Vicovu de Sus în vederea identificării în trafic a unui transport de lemne fără aviz de însoțire. Ulterior pe DJ 209G, în comuna Straja, a fost identificată în trafic autoutilitara Mercedes Benz care circula pe direcția Straja - Vicovu de Sus, condusă de Vasile C., de 40 de ani, din Putna, care transporta material lemnos, fără aviz de însoțire.

Față de cele constatate, mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul APL aparținând Ocolului Silvic Putna, unde, cu spijinul persoanalului silvic, s-a procedat la invenatarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 2,07 metri cubi „lemn foc fag”, în valoare totală de 488 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche