Mese calde și alimente oferite de Crucea Roșie refugiațiilor de război din județul Suceava

Crucea Roşie Suceava derulează în această perioadă o serie de activităţi care au ca scop protejarea grupurilor vulnerabile, prin asigurarea unor donaţii şi servicii.

Astfel, în ultima perioadă au fost distribuiţi patru paleţi continand 960 de litri de detergenţi, către 18 instituţii arondate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava în care sunt găzduiţi peste 1.000 de beneficiari.

Un alt grup vulnerabil pentru care Crucea Roşie Suceava desfăşoară activităţi este cel al persoanelor strămutate pe teritoriul judeţului nostru în urma conflictului armat din Ucraina. Pentru protecţia acestor persoane aflate în evidenţa Crucii Rosii Suceava eligibile pentru acest sprijin (200 de familii stabilite în zonă - aproximativ 500 persoane), au fost pregatite pachete conţinând alimente neperisabile (ulei, zahar, faina alba, malai, gris, fulgi de ovaz, conserve etc.).

Deoarece Tabăra Mobilă pentru Refugiati a ISU Suceava amplasată la Rădăuţi găzduieşte în continuare persoane aflate în tranzit, Crucea Roşie Suceava asigură pe parcursul lunii august mese calde, complete, pentru 60 de beneficiari pe zi. Este vorba doar de persoane care nu au mai beneficiat de serviciile taberei şi care se pot adăposti aici pentru maxim 3 zile.

Valoarea totala a bunurilor si serviciilor oferite de Crucea Rosie Suceava in aceasta perioada depaseste suma de 130.000 lei.
Mai nouă Mai veche