VIDEO Bucovina Rădăuți învinge Foresta Suceava la lovituri de departajare și se califică în turul al treilea al Cupei României

Formația de Liga a III-a Bucovina Rădăuți rămâne singura reprezentantă a județului Suceava în Cupa României, după ce a învins Foresta Suceava, miercuri, pe Stadionul municipal Rădăuți, după lovituri de departajare, iar Șomuz Fălticeni a fost eliminată de Ceahlăul Piatra Neamț.

Aproximativ patru sute de persoane au asistat, miercuri, la partida Bucovina Rădăuți - Foresta Suceava din turul al doilea al Cupei României, două echipe care au trecut prin transformări importante după sezonul trecut. Bucovina Rădăuți are o conducere modificată complet, de la președinte la antrenor, iar Foresta a rămas fără antrenorul Dorin Goian și parte dintre jucătorii cu care a pierdut promovarea în Liga a II-a.

Meciul a început cu o veste foarte proastă pentru Foresta. Marius Filip s-a accidentat în minutul 2 și a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul municipal Rădăuți unde, din primele informații, a fost diagnosticat cu ruptură de menisc, ceea ce înseamnă o lungă perioadă de recuperare.

Chiar și așa, Foresta Suceava a reușit să deschidă scorul în minutul 37, când nou-venitul Daniel Corniciuc înscrie dintr-o pasă trimisă de Chika în marginea careului de șase metri.

Bucovina Rădăuți restabilește egalitatea după pauză. Robert David bâlbâie o minge în marginea careului și apoi este nevoit să faulteze. Arbitrul ieșean Gabriel Mihuleac dictează penalty, dar îi arată și cartonaș roșu lui David, iar Foresta rămâne în zece oameni. Andrei Alecsandru transformă lovitura de pedepasă, iar scorul devine 1-1 din minutul 61.

Pe fondul unui joc extrem de slab făcut de ambele formații, egalitatea se păstrează și după expirarea timpului regulamentar, și după cele 30 de minute suplimentare de prelungiri, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

În serie a șaptea de penalty-uri, Ștefan Mihalciuc lovește greșit mingea care se duce slab spre poartă și este reținută de portarul Ionuț Puianu, în timp ce Alexandru Nistor înscrie și aduce promovarea Bucovinei.

Bucovina: Puianu, Alecsandru, Zango, Răuțu, Grosu, Bejenar, Maftei, Netbai, Căinari, Hopulele, Popovici. Rezerve: Butnariu, Pintilei, Abe, Nistor, Derevlean, Bălan, Stroe, Ștefan. Antrenor: Ovidiu Murariu.

Foresta: Niga, Corniciuc, Cimbru, David, Nițu, Samson, Ilie, Nechita, Filip, Socot, Chika. Rezerve: Cuciureanu, Moescu, Mihalciuc, Makongo. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Mai nouă Mai veche