Buletin de presă, 14 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști

La data de 13.09.2023, ora 19.51, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Vama, jud. Suceava cu privire la faptul că a fost agresat de către fiul său.
La fața locului a fost identificat bărbatul, care a relatat verbal faptul că la data de 13.09.2023, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla în bucătăria imobilului din localitatea Vama, jud. Suceava, și-a făcut aparția fiul său. Acesta i-a cerut o sumă de bani tatălui său, iar pentru că l-a refuzat, fiul l-a amenințat cu acte de violență și l-a îmbrâncit.
Victimei i-a fost aplicat formularul de evaluare a riscului, reieșind faptul că există un risc iminent. Totodată, persoana vătămată a consemnat personal pe formularul de evaluarea a riscului că dorește emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva fiului său, fapt pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.
În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări cu privire la infracțiunile de „Violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin. 1 raportat la art. 193, alin. (1) din Codul Penal, ”amenințare”, prev. și ped. de art. 206, alin. 1 din Codul penal.


La data de 13.09.2023, în jurul orelor 12:43, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați de către o femeie, domiciliată în comuna Straja, sat Straja, jud. Suceava, cu privire la faptul că a fost victima unui sacandal provocat de concubinul său.
A fost identificată apelanta, iar din discuțiile purtate cu aceasta, a rezultat faptul că la data de 13.09.2023, în jurul orei 12.40, concubinul acesteia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a amenințat-o cu acte de violență și a provocat scandal.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite, a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate. În cauză s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva agresorului pe o perioadă de 5 zile.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 13.09.2023, ora 12:38, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Mun. Fălticeni a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Basarabi, s-a produs un accident rutier.
La data de 13.09.2023, în jurul orei 12:35, o femeie de 38 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208 în localitatea Basarabi, din direcția Fălticeni către Dolhasca, a surprins și accidentat pe o femeie de 50 ani, din com. Preutești, jud. Suceava, având calitatea de pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii de 50 ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 al. 2 și 3 C.P.


La data de 13.09.2023, ore 13:40, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DJ 176, în com. Moldovița, sat Argel se află un biciclist căzut pe partea carosabilă.
Având in vedere cele sesizate s-a constituit echipa operativa din cadrul compartimentului rutier și tehnician criminalist care s-a deplasat la fața locului și a constatat că la data de 13.09.2023, în jurul orei 13:30, un bărbat de 59 ani din com. Moldovița, sat Argel, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 176, comuna Moldovița, sat Argel, s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul de pe partea dreaptă, fără a fi influențat de alte persoane sau vehicule. În urma impactului a rezultat decesul biciclistului.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă„ faptă prev. de art. 192 alin 1 și 2 din Codul penal.


Conducătorul de moped care a pus în perocol viața propriului copil conducând băut și fără permis a fost reținut de polițiști

La data de 01.09.2023, în jurul orei 22:00 un bărbat de 28 ani municipiul Rădăuți a condus motociclul neînmatriculat și pe care se mai afla fiul său minor de 4 ani pe strdada 22 Decembrie din municipiul Rădăuți și pe fondul consumului de alcool a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.
În urma evenimentului, minorul care nu purta cască de protecție a suferit leziuni fizice, fiind transportat la Spitalul Rădăuți.
La fața locului, conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,23 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul de 28 ani nu deține un permis de conducere valabil pentru categoria de vehicule corespunzătoarele celei din care face parte motociclul condus, respectiv A1.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă se afla sub influența substanțelor psihoactive.
S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și Vătămare corporală din culpă, fapte prev și ped. de art. 334 alin. 1, art. 335 alin. 2, art. 336 alin. 1 și art. 196 alin 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal.
În continuarea cercetărilor din data de 01.09.2023, prin ordonanța organelor de cercetare peală s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de bărbatul de 28 ani din mun. Rădăuți jud. Suceava, iar față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Șoferi reținuți de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

La 13.09.2023, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Vicovu de Sus au dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat din orașul Vicovu de Sus, județ Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal .
Polițiștii au dispus totodată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


În continuarea cercetărilor privind săvârșirea la 07.09.2023 a unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, la data de 13.09.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de un bărbat din com. Putna, jud. Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența aloccolului sau altor subsanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal
În urma audierii și având în vedere concentrația foarte mare de alcool în sânge la momentul săvârșirii faptei față de șofer s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Material lemnos confiscat de către polițiști

La 13.09.2023, orele 15.30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DC Neclasificat raza comunei Marginea, județul Suceava, o autoutilitară condusă un bărbat din comuna Volovăț, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn foc specia rășinoase.
Având în vedere suspiciunile legate de transport s-a procedat la conducerea autoutilitarei la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, jud. Suceava, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată.
Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se afla material lemnos din specia molid, lemn de foc, în cantitate totală de 4,21 m3, cu prețul de piață de 150 lei/metru, în valoare totală de 631 lei.
Analizând alicația SUMAL CONTROL s-a constatat că șoferul a transportat materialul lemnos cu avizul emis pe raza comunei Marginea, jud. Suceava, fără să activeze funcția start transport. În aceste condiții, întreaga cantitate de material lemnos de 4,21 m3, în valoare totală de 631,5 lei este considerată fără proveniență legală, a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea. De asemenea, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. c) din Legea 171/2010 M.
Mai nouă Mai veche