Buletin de presă, 15 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Tânăr reținut de polițiști pentru furtul unui autoturism

La data de 13.09.2023, ora 21.40, Poliția Municipiului Vatra-Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de cătreun bărbat, despre faptul că i s-a furat mașina fără acordul său și colegul de cameră i-a luat cheile autoturismului.
Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că la data de 11.09.2023,un bărbat din comuna Slatina, județul Suceava, a mers împreună cu prietenul său de 25 ani din comuna Slatina, județul Suceava, să-l ajute la lucru în gospodărie, pe unchiul său, care locuiește în comuna Panaci, sat Drăgoiasa, județul Suceava.
În seara de 13.09.2023, proprietarul autoturismului și preietnul acestuia au consumat băuturi alcoolice în camera unde erau cazați. La un moment dat, tânărul de 25 ani a plecat din cameră, iar după aproximativ o oră, partea vătămată și-a dat seama că autoturismul i-a fost sustras din fața locuinței.
În urma activităților desfășurate, autoturismul a fost identificat pe DJ 174 în afara părții carosabile.
După interogarea bazelor de date a evidenței auto, s-a constatat faptul că tânărul de 25 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
La 14.09.2023 s-au continuat cercetările, iar cu ocazia activităților desfășurate în cadrul acțiunii BLOCADA și a informațiilor obținute, un echipaj de poliție din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei l-a identificat pe tânărul bănuit de comiterea faptei, respectiv bărbatul de 25 ani, din com. Slatina.
În urma cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, a fost documentată activitatea infracțională a tânărului de 25 ani, față de care s-a dispus prin ordonanță reținerea pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
În continuare se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.


Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști

La 14.09.2023, în jurul orei 16.25, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din orașul Vicovu de Sus despre faptul că pe str. Romană are loc o un scandal.
A fost identificată apelanta împreună cu mama acesteia, iar din discuțiile purtate cu acestea, a rezultat faptul că, la 14.09.2023, în jurul orei 16.00, fostul soț al apelantei a venit la domiciliul mamei sale cu un atelaj hipo, fiind sub influența buturilor alcoolice. Bărbatul a început să adreseze înjurii și amenințări cu fapte de violentă la adresa membrilor familiei fostei soții.
Apelanta nu a dorit să formuleze o plângere penală față de bărbat pentru săvârșirea vreunei înfracțiuni, aceasta fomulând o petiție.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite, a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a apelantei, polițiștii procedând la emiterea unui ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.


La 14.09.2023 la ora 19.09, Secția 11 Poliției Rurală Pojorâta a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 54 ani, din com. Fundu Moldovei, despre faptul că, soțul său de 55 ani, o amenință cu acte de violență.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 14.09.2023, între cei doi soți s-a iscat un conflict verbal pe fondul unor neînțelegeri cu privire la unele treburi gospodărești, context în care bărbatul de 55 ani a devenit agresiv în limbaj. Dat fiind faptul că amenințările bărbatului i-au creat o stare de temere apelantei, aceasta a plecat de la domiciliu, apelând SNUAU 112.
Femeii de 54 ani i s-a aplicat formularul de evaluare a riscului și s-a constatat că există risc iminent, ocazie cu care s-a emis ordinul de protecție provizoriu. Aceasta a formulat o plângere penală împotriva soțului său fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,amenințare”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 14.09.2023, ora 11.15, un bărbat de 69 ani, din com. Forăști în timp ce conducea autoturismul pe DC 9 în localitatea Ciumulești, din direcția M-rea Cămârzani către Vadu Moldovei, a intrat în coliziune cu o trotinetă electrică condusă de un tânăr de 23 ani, din com. Vadu Moldovei, care circula din sensul opus.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a tânărului de 23 ani.
Conducătorul auto și tânărul de 23 ani au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate și probe biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”


La 14.09.2023, ora 12.59, o femeie de 27 ani, din com. Frătăuții Vechi, conducea autoturismul pe Str. Covaliului din loc. Marginea, iar la un moment dat, a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de către o femeie de 67 ani, din com. Marginea.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarea bicicletei.
Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”


Dosar penal la regimul rutier

La 14.09.2023, ora 21.03, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un tânăr de 19 ani, din com. Calafindești, despre faptul că un autoturism a intrat în coliziune cu autoturismul său pe drumul comunal DC 55 din loc. Călinești și i-a creat avarii.
În urma deplasării la fața locului, s-a constatat că apelantul conducea autoturismul pe DC 55 Călinești, iar când a ajuns în intersecția DC 55 cu DJ 209D, a fost acroșat de către un alt autoturism. La scurt timp, conducătorul auto al celui de-al doilea vehicul, care emana halenă alcoolică, a plecat de la fața locului, fără a ajunge la o înțelegere cu privire la avariile produse.
În urma verificărilor din baza de date, s-a stabilit că proprietarul autoturismului implicat și care a plecat de la fața locului este un bărbat de 58 ani, din com. Șerbăuți, care figurează cu permisul de conducere anulat. Efectuându-se verificări pe raza loc. Călinești, a fost identificat autoturismul care prezenta avarii în partea din stânga față și era parcat în proximitatea locuinței bărbatului de 58 ani.
În continuare, a fost identificat și conducătorul auto în persoana bărbatului de 58 ani, care a avut un comportament agitat și necooperant la solicitarea polițiștilor. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care fiind condus la Spitalul Orașului Siret, a refuzat și recoltarea de probe biologice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche