Buletin de presă, 29 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Sancțiuni contravenționale în valoare de 59.925 de lei aplicate de polițiștii din Vatra Dornei în cadrul unei razii

La data de 28.09.2023, între orele 07.00-15.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, I.S.C.T.R. și R.A.R., în cadrul unei razii, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, a infracțiunilor contra patrimoniului și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, ocazie cu care au fost aplicate 143 sancțiuni contravenționale în valoare de 59.925 lei.
În cadrul acțiunii au fost verificate 15 societăți, iar polițiștii au efectuat 119 de testări cu aparatul etilotest, au reținut în vederea suspendării 20 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 28.09.2023, polițiștii din cadrul Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea unui control la o societate cu sediul în municipiul Vatra Dornei, ce are ca profil de activitate exploatarea și debitarea materialului lemnos.
La finalizarea verificărilor, s-au constatat diferențe între stocurile scriptice și cele faptice, respectiv un plus de 6,62 m3 lemn rotund rășinoase în valoare totală de 1.231 lei.
Astfel, cantitatea de material lemnos a fost confiscată și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată.


La data de 28.09.2023, polițiștii din cadrul Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea unui control la o societate cu sediul în comuna Slatina, ce are ca profil de activitate exploatarea și debitarea materialului lemnos.
La finalizarea verificărilor, s-au constatat diferențe între stocurile scriptice și cele faptice, respectiv un minus de 22,47 m3 lemn rotund rășinoase în valoare totală de 3.992 lei.
Astfel, cantitatea de material lemnos a fost confiscată valoric și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată.


La data de 28.09.2023, în jurul orelor 19:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au oprit pentru control pe strada Lațcu Vodă de pe raza localității Siret, județul Suceava o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn foc esență fag.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com. Horodnic de Sus, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 2,48 mc lemn foc esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.09.2023, în jurul orelor 11.43, un pieton de 53 de ani a traversat strada pe trecerea pentru pietoni semaforizată de pe strada Nicolae Bălcescu din Mun. Suceava, pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune, moment în care a fost acroșat ușor de un autoturism condus de un bărbat de 20 de ani.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a pietonului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto, cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto, iar pentru pieton a rezultat valoarea de 1.07 mg./l pur alcool în aerul expirat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.09.2023, în jurul orei 14.45, un bărbat de sex masculin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Irimescu din direcția com. Moara către mun. Suceava, când a ajuns la trecerea pentru pietoni, a acroșat cu autoturismul un minor de 7 ani.
În urma impactului, a rezultat rănirea minorului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 28.09.2023, orele 08:30 polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, au oprit pentru control pe str. Ciprian Porumbescu din comuna Bosanci, jud. Suceava un autoturism condus de un bărbat din localitate.
S-a efectuat verificarea acestuia în bazele de date ale poliției, rezultând faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere auto.
Totodată, autoturismul avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare doar în partea din spate, iar în urma verificării acestuia în bazele de date, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare era atribuit altui autoturism, radiat din data de 19.09.2023.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural, iar prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 29.09.2023 să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.


La 28.09.2023, ora 17:25, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DJ 178C de pe raza comunei Frătăuții Noi, județul Suceava, un autoturism condus de un bărbat din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche