Doar doi ani și cinci luni de închisoare pentru șoferul ucrainean beat care a omorât un om, la Ipotești

Doar doi ani și cinci luni de închisoare pentru ucraineanul beat care a omorât un om cu mașina, la Ipotești
Un tânăr ucrainean care a provocat un accident rutier mortal în timp ce se afla sub influența alcoolului la volan a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani și cinci luni de închisoare, iar sentința poate fi atacată cu apel.

Accidentul s-a produs sâmbătă, 4 iunie 2022, la ora 21.45. Ruslan Lutytskyi, atunci în vârstă de 30 de ani, din Ucraina, a condus autoturismul Mitsubishi Outlander înmatriculat în Ucraina pe DJ 208A din localitatea Ipotești, județul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Suceava către Bosanci.

La un moment dat, în timp ce se deplasa pe un drum în aliniament, a intrat în depășirea autoturismului Ford Focus care se deplasa în fața sa în aceeași direcție de mers, după care a intrat în coliziune cu autoturismul Dacia Logan condus regulamentar din sensul opus de către Ionuț Hostiuc, de 42 de ani, din Ipotești, care efectua virajul la dreapta către poarta locuinței sale. În urma coliziunii, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat în gardul gospodăriei, după care s-a oprit pe acostamentul neconsolidat situat pe partea dreaptă, avand în vedere direcția sa de deplasare.

În urma impactului, conducătorul autoturismului Dacia a fost grav rănit și a decedat ulterior la Spitalul Județean Suceava. De asemnea, au fost rănite și au fost transportate la spital soția și fiica, pasagere în autoturism. 

Conducătorul auto Ruslan Lutytskyi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Joi, Tribunalul Suceava l-a condamnat la Ruslan Lutytskyi la un an și nouă luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Magistrații au contopit pedepsele aplicate, rezultând pedeapsa de doi ani şi cinci luni închisoare în regim de detenţie. 

Tânărul a mai fost obligat la plata sumei de 130.693,92 lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, reprezentând contravaloarea spitalizării victimelor și la plata sumei de 9.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința poate fi atacată cu apel. 
Mai nouă Mai veche