Doi ierarhi au slujit la hramul Mănăstirii Cămârzani

La praznicul Nașterii Maicii Domnului, vineri, 8 septembrie 2023, biserica nouă a Mănăstirii Cămârzani din județul Suceava și‑a sărbătorit hramul. În mijlocul numeroasei obști de maici și a credincioșilor veniți atât din împrejurimi, cât și din colțuri mai îndepărtate ale țării s‑au aflat, cu această ocazie, cei doi ierarhi ai Eparhiei Sucevei și Rădăuților: Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop‑vicar.

La praznicul celei care reprezintă un model de desăvârșită viețuire închinată lui Dumnezeu au fost prezenți și stareți de la mănăstirile din cuprinsul eparhiei, din Arhiepiscopia Iașilor, dar și din străinătate. 

Corul maicilor Mănăstirii Cămârzani, renumit pentru cântările psaltice interpretate cu multă măiestrie, a adus bucurie duhovnicească celor prezenți prin răspunsurile liturgice care au înfrumusețat slujba.

Un invitat special, aflat pentru prima dată la Mănăstirea Cămârzani, a fost pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu, cel care a și rostit cuvântul de învățătură. Prin prisma bogatei expertize în studiul Noului Testament, acesta a adus argumente scripturistice și patristice privind alegerea Maicii Domnului în vederea mântuirii neamului omenesc prin nașterea Fiului lui Dumnezeu, formarea ei duhovnicească la templul din Ierusalim și mai ales modelul de sfințenie pe care îl întruchipează.

La finalul slujbei, cei doi ierarhi au înălțat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sănătatea celor care au fost prezenți, dar și a celor care se află în spitale sau la casele lor, pe patul de suferință. De asemenea, au fost citite și rugăciuni pentru dezlegare și pentru cei care suferă de depresie, una dintre cele mai prezente boli în societatea contemporană.
Mai nouă Mai veche