Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Centrul epar­hial Suceava este gazda sesiunii de toamnă a examenului de capacitate preoțească organizat de Sectorul teologic-educațional și de cel administrativ-bisericesc.

Concursul se adresează tuturor fiilor duhov­nicești ai eparhiei care sunt licențiați în teologie, specializarea Teologie Pastorală, și care au îndeplinit condițiile canonice, statutare și regula­mentare bisericești în vederea înscrierii la acest examen și, implicit, a hirotoniei.

Potrivit calendarului evenimentului, perioada 12 iunie - 20 septembrie 2023 a fost dedicată informării despre examenul de capacitate preoțească, precizării tematicii, a bibliografiei și a altor informații relevante, precum și înscrierii celor interesați.

Luni, 25 septembrie, a avut loc proba scrisă a examenului la care s-au înscris 11 teologi din cele 5 protopopiate ale eparhiei. Can­di­dații au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, notarea fiind făcută, pe baza baremului afișat la ieșirea din sala de examen, de către o comisie prezidată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Sucevei și Rădăuților.

Susținerea probei orale va avea loc în zilele de 28 și 29 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate în cursul zilei de 2 octombrie.
Mai nouă Mai veche