Accident provocat de un șofer beat, la Marginea. A lovit o căruță, trei copaci și un cap de podeț

La 25 septembrie 2023, la ora 04.06, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Marginea a avut loc un accident rutier.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orelor 04:04, Florin Pomohaci, de 32 de ani, din comuna Marginea, în timp ce conducea autoturismul Audi pe DN 17A, din direcția Sucevița, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, acroșând ușor un atelaj hipo care se deplasa din sens opus, condus de Isidor M., din Volovăț, după care a lovit trei arbori de pe partea stângă a sensului său de mers, oprindu-se într-un șanț betonat de pe partea dreaptă, autoturismul rămânând suspendat.

În urma impactului conducătorul autoturismului a suferit leziuni la nivelul capului, fiind inițial blocat în autoturism și conștient, iar ulterior a fost transportat cu un echipaj al ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți, unde în urma examinării i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral ușor”.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două mostre biologice de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o mostră biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” și infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche