Buletin de presă, 12 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 octombrie 2023 - IPJ Suceava
Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 11.10.2023, în jurul orelor 14:20, un bărbat de 75 de ani din orașul Dolhasca, jud. Suceava, în timp ce conducea un atelaj hipo pe un drum comunal din localitatea Poiana, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 75 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.10.2023, ora 15.45, un bărbat de 67 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Brădetului din Mun. Suceava, la intersecția cu strada Mitropoliei, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 43 de ani.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 43 de ani, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.10.2023, ora 21:00, un bărbat de 46 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN2-E85 Forăști, a fost surprins de un bărbat de 57 de ani care traversa strada prin loc nepermis și l-a acroșat pe acesta cu partea din față a autoturismului.
În urma accidentului rutier a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 11.10.2023, în jurul orei 09:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din com. Marginea care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 5,04 m3 lemn foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.189 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Putna.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.10.2023, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control str. Calea Transilvaniei din mun. Câmpulung Moldovenesc, un autoturism condus de un bărbat de 23 de ani din Mun. Rădăuți, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.10.2023, în jurul orei 23:54, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc un autoturism condus de o persoană de 26 de ani, din sat/com. Dumbrăveni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche