Buletin de presă, 21 octombrie 2023 - IPJ Suceava

Încă un șofer băut reținut de către polițiști – Atenție! Consumul de alcool la volan se pedepsește cu închisoarea!

La data de 17.10.2023, ora 22.02 polițiștii SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU cu privire la un eveniment rutier pe raza satului Sf. Ilie, com. Șcheia.
Echipajul deplasat la fața locului a constatat faptul că pe strada Doctor Marcean Viorel, în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers se afla un autoturism la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin ce încerca să scoată autoturismul din șanț, accelerând foarte tare.
Deoarece șoferul era vizibil sub influiența băuturilor alcoolice, i s-a solicitat să iasă din autoturism și să se legitimeze, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 34 ani, din com. Dărmănești.
Șoferul a testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză fiind condus la UPU Suceava în vederea prelevării a două probe biologice de sânge.
În urma activităților întreprinse de polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, s-a administrat probatoriul în cauză, iar la data de 20.10.2023 a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 34 ani pentru săvârşirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prev. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, polițiștii dispunând totodată reținerea pentru o durată de 24 de ore.
Șoferul de 34 ani a fost încarcerat în cadrul C.R.A.P. - I.P.J. Suceava.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii S.P.R.9 Șcheia sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.


Dosar penal la regimul rutier

La la data de 20.10.2023, ora 18.06, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe str. Săcuța Deal din satul Săcuța, com. Boroaia, jud. Suceava autoturismul condus de către un bărbat din Mun. Fălticeni.
Având în vedere faptul că, conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,56 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ce va fi soluţionat procedural de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Boroaia.
Mai nouă Mai veche