Lemn în valoare de peste 260.000 de lei confiscat de la un gater din Liteni

Gater lemn confiscat poliție
În perioada de 9-16 octombrie 2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Ordine Publică -Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au făcut un control de specialitate la punctele de lucru ale societății comerciale Telmavast Com SRL cu sediul în localitatea Liteni, județul Suceava.

Cu ocazia activităților desfășurate la punctul de lucru situat în satul Știrbăț, comuna Udești, județul Suceava, au fost constatate trei contravenții la Legea 171/2010, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea totală de 107,9 metri cubi lemn rotund speciile fag, carpen și jugastru, cantitate determinată ca urmare a diferențelor constatate între stocul faptic și cel scriptic, în valoare totală de 27.040 lei.

În urma activităților desfășurate la punctul de lucru situat în satul Rotunda, orașul Liteni, județul Suceava, au fost constatate un număr de două contravenții la Legea 171/2010, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei. Astfel, a fost confiscată cantitatea totală de 201,66 mc lemn rotund de diferite specii și subsortimente, cantitate determinată ca urmare a diferențelor constatate între stocul faptic și cel scriptic, în valoare totală de 98.110 lei.

De asemenea, la o distanță de aproximativ 250 de metri de depozitul din satul Rotunda, orașul Liteni, al societății verificate, a fost identificat un spațiu în care era depozitat material lemnos despre care administratorul a precizat verbal că aparține societății în cauză.

Materialul lemnos a fost inventariat de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, ocazie cu care s-a stabilit faptul că dimensiunile pieselor inventariate nu coincid cu piesele înscrise în avizele de însoțire recepționate de către societate, respectiv locul în care erau depozitate era diferit de cel înscris în avizele de însoțire, având proprietari distincți și numere cadastrale distincte.

Totodată, în urma inventarierii s-a stabilit faptul că pe acea suprafață de teren a fost depozitată cantitatea de 229,35 metri cubi material lemnos de diferite specii si sortimente, în valoare de 136.522 lei, fără proveniență legală.

Astfel, în conformitate cu prevederile art. 12, alin 1, lit. h din Normele H.G. 497/2020, materialul lemnos identificat este considerat fără proveniență legală, motiv pentru care s-a urmat procedura pentru material lemnos abandonat, iar în cele din urma acesta a fost confiscat și depozitat la Ocolul Silvic Dolhasca.

Cantitatea totală de material lemnos confiscată este de 538,91 mc în valoare totală de 261.674 lei.
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Gater lemn confiscat poliție
Mai nouă Mai veche