Psihologia în pagini de carte: cunoaștere pentru minți deschise, eveniment organizat de Facultatea de Științe ale Educației Suceava

Psihologia în pagini de carte: cunoaștere pentru minți deschise, eveniment organizat de Facultatea de Științe ale Educației Suceava
Facultatea de Științe ale Educației, în parteneriat cu Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează joi, 19 octombrie 2023, în intervalul orar 13.00 - 15.00, un eveniment dedicat cunoașterii din domeniul psihologiei, sub titlul Psihologia în pagini de carte: cunoaștere pentru minți deschise, avându-l ca invitat pe domnul conf. univ. dr. Aurel Stan, fost cadru didactic al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul propune un cadru de comunicare și reflecție prin exprimarea recunoștinței pentru donația de carte de psihologie, psihiatrie, sociologie, științele educației, științele limbajului, filosofie, beletristică, în total 531 de titluri de carte și reviste, în limbile română, germană, engleză și franceză, pe care domnul profesor Aurel Stan a făcut-o Bibliotecii USV, în sprijinul formării specialiștilor din aceste domenii.

Evenimentul va cuprinde două secțiuni, care se adresează atât cadrelor didactice din USV, cât și studenților interesați de problematica cunoașterii umaniste. Primul moment deschide cadrul dezbaterii sub forma unei mese rotunde pe tema Carte de psihologie, manifestare organizată în intervalul orar 13.00 -14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii din Corpul E. Cu aceasta ocazie, colectivul Bibliotecii USV va înmâna 30 de diplome de voluntariat studenților care au desfășurat activități specifice bibliotecii.

Al doilea moment reprezintă o invitație adresată studenților și profesorilor USV la conferința pe tema Student in mileniul III, susținută de invitatul ieșean, în Aula din Corpul E al USV, începând cu ora 14.00. Participanții vor avea oportunitatea de a reflecta asupra statutului academic în perioada contemporană, de a identifica opțiuni de dezvoltare personală și profesională într-o lume extrem de dinamică, marcată de schimbare și incertitudine, de a înțelege rolul psihologiei ca știință a dezvoltării umane în contextul global actual.
Mai nouă Mai veche