Bărbat care fura curent electric, la Dumbrăveni, anchetat penal pentru două infracțiuni

Joi, 2 noiembrie 2023, la ora 09:40, lucrătorii Poliției orașului Salcea au fost sesizați prin 112, de către reprezentantul Delgaz Grid, cu privire la faptul că la imobilul aparținând lui Viorel F., din comuna Dumbrăveni, a constatat că în podul casei există o instalație clandestină de ocolire a echipamentelor de măsurare a consumului, prin care este sustrasă energie electrică.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că joi, la ora 09.30, la imobilul Dumbrăveni s-au deplasat lucrătorii Delgaz Grid SA, unde au efectuat un control la instalația de utilizare și echipamentul de măsurare a energiei electrică.
 
{inAds}

Proprietarul imobilului, Viorel F., de 69 de ani, a permis accesul angajaților Delgaz, împrejurare în care aceștia au identificat în podul casei o instalație clandestină folosită pentru consum de energie electrică, fiind ocolit echipmentul de măsurare (contorul).

Față de situația constatată, reprezentanții Delgaz Grid au sesizat prin 112 faptele constatate, solicitând intervenția unui echipaj de poliție. Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, în podul casei s-a constatat că partea coloanei de alimentare între firidă și contor era interceptată prin conductoare de cupru, prin care inclusiv la momentul controlului se înregistra consum de energie electrică fără ca aceasta să fie măsurat și facturat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” și „furt”.
Mai nouă Mai veche