Buletin de presă, 30 noiembrie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 29.11.2023, în jurul orei 11.35, un bărbat de 54 ani din com. Vicovu de Jos, în timp ce conducea pe DN 2H, pe raza localității Vicovu de Jos, jud. Suceava, având direcția de deplasare dinspre com. Gălănești spre orașul Vicovu de Sus, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către o femeie de 26 ani.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a numitelor conducătoarei auto de 26 ani și a unei pasagere din mașin acesteia, respectiv o femeie de 76 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care aceștia au fost conduși la Spitalul Mun. Rădăuți, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 29.11.2023, în jurul orei 21.45, un bărbat de 38 ani, din oraş Frasin, în timp ce conducea bicicleta pe str. Valea Seacă, din oraşul Frasin, din direcţia DJ 177A, către cantonul silvic Valea Seacă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, căzând pe partea carosabilă.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier – NU consumați alcool sau droguri și vă urcați la volan!

La data de 29.11.2023, ora 19.10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier au procedat la oprirea pentru control pe DJ 209 G, pe raza comunei Brodina, sat Falcău a autoturismului condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Brodina, sat Falcău.
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,77 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La data de 29.11.2023, ora 17.54, SPR 5 Dărmănești a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din com. Zvoriștea, cu privire la faptul că pe a fost implicată într-un accident cu pagube materiale pe DN 2 Dărmănești, iar celălalt conducător este posibil să fie sub influența alcoolului
Polițiștii SPR 5 Dărmănești s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care a fost identificată apelanta care a relatat faptul că se deplasa cu autoturismul pe DN 2 pe raza localității Dărmănești și a fost acroșată de o autoutilitară de autoutilitară condusă de către un bărbat de 40 ani, din mun. Suceava, producând avarii ambelor autoturisme.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, femeia având rezultat negativ, iar pentru șoiferul de 40 de ani valoarea a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, ocazie cu care au fost prelevate două mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 29.11.2023, ora 21.00, poliţiștii rutieri din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza or. Gura Humorului, au oprit pentru control autoturismul care circula pe b-dul Bucovinei, la volanul căruia se afla numitul un bărbat de 41 ani din orașul Frasin.
Deoarece, conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ la toate substanțele.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 28.11.2023, ora 14.30, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Frătăuții Noi, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DJ 178 C și transporta material lemnos respectiv lemn foc fag. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos și s-a stabilit faptul că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 3.22 m.c lemn foc fag, în valoare totală de 759 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche